Παρουσίαση-έκπληξη από τη Hyundai του νέου i30 Fastback! (+video)

Η Hyundai διευρύνει για πρώτη φορά στην ιστορία τη γκάμα των εκδόσεων του i30 με μια ολοκαίνουργια έκδοση αμαξώματος, παρουσιάζοντας το νέο 4θυρο κουπέ i30 Fastback.

Το νέο Hyundai i30 Fastback θα λανσαριστεί στις αγορές το 2018 βασιζόμενο πάνω στο 5θυρο i30, με το οποίο διαφοροποιείται κυρίως στο πίσω τμήμα, εκεί όπου η οροφή χαμηλώνει (κατά 25 χλστ.), τραβιέται προς τα πίσω και πέφτει πάνω στον ανασηκωμένο τρίτο όγκο.

Αλλαγές έχουμε και στο εμπρόσθιο τμήμα, με καπό που έχει μεγαλύτερο εμβαδόν, γρίλια που κατεβαίνει πιο χαμηλά, αλλά και προφυλακτήρα με νέα χαμηλότερη εισαγωγή. Στο πεδίο των διαστάσεων, το νέο Hyundai i30 Fastback είναι πιο κοντό σε ύψος κατά 30 χλστ. σε σχέση με το χατσμπακ, αλλά και σημαντικά πιο μακρύ (4.455 χλστ., +115 χλστ.).

Επίσης, διαφοροποιείται και στην ανάρτησή του, έχοντας πιο σφιχτή ρύθμιση κατά 15% και χαμήλωμα 5 χιλιοστών, με στόχο να προσφερθούν πιο σπορ οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Το εσωτερικό δεν αλλάζει σε σχέση με αυτό του 5θυρου i30 και έτσι συναντούμε ένα ταμπλό στο οποίο ξεχωρίζει η 8 ιντσών οθόνη για το σύστημα πολυμέσων ψηλά στην κονσόλα, που προσφέρει διευρυμένη συνδεσιμότητα.

Υπάρχουν επίσης μια σειρά από προηγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, όπως Αυτόνομη Πέδηση, Ενεργό Cruise Control, Σύστημα που κρατά το αυτοκίνητο εντός των λωρίδων κυκλοφορίας και πολλά άλλα.


Στους κινητήρες, τα μοτέρ είναι ο 1,0 T-GDI 3κυλινδρος turbo βενζινοκινητήρας των 120 ίππων και ο 1,4 T-GDI 4κύλινδρος των 140 ίππων, καθώς και ο 1,6 diesel με 110 και 136 άλογα. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με 7άρι αυτόματο, διπλού συμπλέκτη (εκτός του 1.000άρη).

       
TAG