Με 300 άλογα και τεχνολογίες από το μέλλον το πρωτότυπο Peugeot Instinct

Θέλοντας να μας δείξει στην πράξη τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες και συστήματα, η Peugeot παρουσιάζει το νέο πρωτότυπο Istinct, το οποίο θα παρουσιάσει επίσημα την επόμενη εβδομάδα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το νέο γαλλικό πρωτότυπο διαθέτει για την κίνησή του ένα υβριδικό σύστημα που φορτίζει και από πρίζα και αποδίδει 300 ίππους, χωρίς προς το παρόν η Peugeot να ανακοινώνει περισσότερες λεπτομέρειές του.

Παράλληλα, το αμάξωμά του είναι τύπου Shooting Brake, με πολλές ακμές, γλυπτά σχήματα και δυναμικά εμπρόσθια φώτα, τα οποία ενσωματώνουν ειδικές κάμερες για τα διάφορα συστήματα του πρωτότυπο.

Για την είσοδο στο εσωτερικό χρησιμοποιούνται αντικριστικά ανοιγόμενες πόρτες, οι οποίες αποκαλύπτουν έναν άκρως φουτουριστικό θάλαμο, με 4 καθίσματα και ταμπλό με μεγάλες οθόνες (η κεντρική μεγέθους 9,7 ιντσών).

Η Peugeot εφοδιάζει το Instinct Concept με ένα σύστημα πλήρους αυτόνομης οδήγησης, που μπορεί να επιλεγεί από τον οδηγό. Σε αυτή τη λειτουργία όλα τα καθίσματα μπορούν να διαμορφωθούν ακόμη και σε κρεβάτια, προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης στους επιβάτες τους.

Στην περίπτωση που ο οδηγός θελήσει να ξαναπάρει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το κάθισμα επανέρχεται στην όρθια θέση και το compact τιμόνι ξεδιπλώνει μέσα από το ταμπλό. Παράλληλα, τα πεντάλ αποκαλύπτονται από το δάπεδο όπου κρύβονται όταν είναι στην αυτόνομη οδήγηση.

Το πιο ενδιαφέρον όμως στοιχείο του πρωτότυπου αποτελεί η πλατφόρμα «Internet of Things» με την οποία εφοδιάζεται και είναι η Arktik Cloud της Samsung. Μέσω αυτής το Peugeot Instinct συνδέεται με τις διάφορες συσκευές του οδηγού (κινητό, τάμπλετ, smartwatch κ.λπ.) και μαθαίνει τις συνήθειές του.

Έπειτα, με βάση όλα αυτά τα δεδομένα, το αυτοκίνητο προσαρμόζεται (mode οδήγησης, τρόπος λειτουργίας, ηχοσύστημα, θέση οδήγησης, εσωτερικός φωτισμός) ανάλογα με τη μέρα του οδηγού, αφού π.χ. μετά από μια κοπιαστική ημέρα, φροντίζει να μπει σε mode «ήπιας» οδήγησης για να ξεκουράσει τον οδηγό του.

Επίσης, το πρωτότυπο έχει τη δυνατότητα να προτείνει στον οδηγό του πράγματα που θα τον βοηθήσουν στην καθημερινότητά του, αφού π.χ. μέσω του συστήματος πλοήγησης και των δεδομένων κυκλοφορίας, τον ενημερώνει πότε ακριβώς να ξεκινήσει για να μην αργήσει σε ένα ραντεβού.


Τέλος, οι δυνατότητές του περιλαμβάνουν ακόμη και προτάσεις που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης του οδηγού, αφού μπορεί να του προτείνει ακόμη και να πάει με τα πόδια στο γραφείο αντί να πάρει το αυτοκίνητο, για να αναπληρωθεί άσκηση που δεν έκανε ο οδηγός σύμφωνα με το πρόγραμμά του...
TAG