Αυτό είναι το νέο Volvo S90!

Η Volvo αποκάλυψε επίσημα το νέο S90, το κορυφαίο της σεντάν στη γκάμα, το οποίο έρχεται με δυναμικούς κινητήρες, μεταξύ των οποίων και μια υβριδική έκδοση που φορτίζει και από πρίζα (plug-in hybrid).
 
Όπως είχαμε αποκαλύψει πριν από λίγες ημέρες, η Volvo έχει σχεδόν έτοιμο το νέο της μεγάλο σεντάν S90 που θα κάνει το ντεμπούτο του τον Ιανουάριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, και σήμερα η Σουηδική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τις επίσημες φωτογραφίες και κάποια από τα στοιχεία του νέου της μοντέλου.

Αρχικά και σε ό,τι αφορά στη σχεδίασή του, το νέο S90 διατηρεί ένα μακρύ αμάξωμα που προβάλει δυναμισμό, τόσο λόγω των μικρών σε μέγεθος πλαϊνών γυάλινων επιφανειών, όσο και του α λα 4θυρου κουπέ τελειώματος των πίσω κολώνων της οροφής. Στο εμπρόσθιο τμήμα, διακρίνονται τα μακρόστενα φωτιστικά με LED στοιχεία, αλλά και η κάθετη χρωμιωμένη γρίλια της μάσκας. Πίσω από την άλλη, εντύπωση προκαλούν τα ιδιαίτερα και μεγάλα φωτιστικά σώματα, που δείχνουν σαν να αγκαλιάζουν το αμάξωμα. Περνώντας στο εσωτερικό, εκεί το S90 εκτός από πολυτέλεια προβάλει και τον high-tech χαρακτήρα του, με τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και την κάθετη μεγάλη οθόνη στο κέντρο της κονσόλας. Οι χώροι αναμένονται φυσικά να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τις αποσκευές.

Το νέο Volvo S90 βασίζεται στην ίδια, νεότερη SPA πλατφόρμα με αυτή του Volvo XC90, έχοντας παράλληλα και τους ίδιους κινητήρες. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η ύπαρξη της έκδοσης T8 Twin-Engine plug-in hybrid, με 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα 320 ίππων και ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα με 88 ίππους και τελική συνδυαστική ισχύ 408 ίππων. Στη γκάμα υπάρχει επίσης η έκδοση T6 με 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα 320 ίππων, αλλά και οι diesel εκδοχές D4 και D5 με 190 και 225 ίππους αντίστοιχα. Επιπλέον αυτών, το νέο Volvo S90 διαθέτει το σύστημα Pilot Assist που κρατά αυτόματα το αυτοκίνητο μέσα στη λωρίδα κυκλοφορίας σε ταχύτητες έως 130 χλμ./ώρα. Τέλος, η Volvo φέρνει μαζί με το νέο μεγάλο της σεντάν και τη νέα γενιά του σύστηματος City Safety (προειδοποίηση πρόσκρουσης με αυτόματη πέδηση), το οποίο πλέον έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει ακόμη και μεγάλα ζώα στο δρόμο, για να βοηθήσει στην αποφυγή της σύγκρουσης.
TAG