Στο «σφυρί» η μοναδική Aston Martin DB10 του James Bond

Η μια από τις δύο λειτουργικές Aston Martin DB10 της ταινίας Spectre του James Bond θα δημοπρατηθεί στις 19 Φεβρουαρίου.
Σε δημοπρασία από τον οίκο Christie's στις 18 Φεβρουαρίου θα βγει η Aston Martin DB10 της ταινίας Spectre του James Bond, με τα έσοδα να διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η DB10 κατασκευάστηκε σε 10 μονάδες, αποκλειστικά και
μόνο για τις ανάγκες της ταινίας του James Bond.
Η Aston Martin DB10 είναι το μοναδικό μοντέλο που κατασκεύασε η βρετανική φίρμα ειδικά για ταινία του James Bond. Συνολικά, για τις ανάγκες τις ταινίας Spectre η Aston Martin κατασκεύασε 10 DB10, χωρίς όμως το αυτοκίνητο να διατεθεί ποτέ προς πώληση.

Η DB10 της δημοπρασίας, είναι η 1 από τις μόλις 2 πλήρως λειτουργικές Aston Martin της ταινίας. Βασίζεται πάνω στην V8 Vantage και φέρει αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, χειροποίητη καμπίνα και V8 κινητήρα 4,7 λίτρων με 6άρι μηχανικό κιβώτιο.

Το αυτοκίνητο της δημοπρασίας έρχεται μαζί με πιστοποιητικό αυθεντικότητας, αλλά και την υπογραφή του ίδιου του James Bond, του βρετανού ηθοποιού Ντάνιελ Κρέιγκ. Η δημοπρασία θα γίνει από τον οίκο Christie's στις 18 Φεβρουαρίου και τα έσοδα θα δοθούν στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Όσο για το πόσα θα πιάσει η DB10, αναμένεται το τελικό ποσό να ξεπεράσει τις 1.000.000 λίρες (περίπου 1,3 εκατομμύρια ευρώ), με κάποιον τυχερό φίλο του James Bond να γίνεται ο νέος της ιδιοκτήτης.
TAG