Η Jaguar θα κατασκευάσει 9 μοναδικές XKSS του παρελθόντος!

Την κατασκευή της μοναδικής XKSS θα αναβιώσει η Jaguar, για 9 χειροποίητα αυτοκίνητα κόστους άνω των 1.000.000 λιρών.
Η Jaguar XKSS είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά κλασικά sports cars της ιστορίας και πλέον, η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε ότι θα αναβιώσει τη χειροποίητη κατασκευή της για 9 μοντέλα, που θα απευθυνθούν αποκλειστικά στους λάτρεις των πιο ακριβών συλλεκτικών αυτοκινήτων.

Οι 9 XKSS που θα κατασκευαστούν θα είναι ακριβώς
οι ίδιες με το μοντέλο της δεκαετίας του '50.
Η XKSS είναι ένα μοντέλο που έμεινε στην ιστορία τόσο λόγω του χαρακτήρα της, αφού ήταν η έκδοση δρόμου της αγωνιστικής Jaguar D-Type που κέρδισε για τρία συνεχή έτη το φημισμένο αγώνα του Λε Μαν (1955-1956-1957), όσο και για το γεγονός ότι κατασκευάστηκε σε μόλις 16 μονάδες.

Σκοπός της Jaguar ήταν να κατασκευαστούν 25 XKSS, όμως μια πυρκαγιά που έπληξε το Φεβρουάριο του 1957 το εργοστάσιο της εταιρείας στο Browns Lane, κατέστρεψε τις 9 από τις 25 XKSS.

H XKSS ήταν ένα από τα πρώτα supercars στην ιστορία,
όντας η έκδοση δρόμου της αγωνιστικής Jaguar D-Type.
Πλέον, η βρετανική μάρκα αποφασίζει να διορθώσει αυτή την απώλεια και έτσι, μέσω του ειδικού τμήματός της Jaguar Classic, θα κατασκευάσει στο χέρι τις 9 αυτές XKSS στο νέο «Πειραματικό Εργοστάσιο» στο Warwick της Μεγάλης Βρετανίας.

Κάθε μια από τις 9 αυτές κλασικές XKSS θα κατασκευαστεί με ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά και τμήματα των αυτοκινήτων του 1957, με τη Jaguar να προσφέρει πλήρη πιστοποίηση αυθεντικότητας. Εξ ου και αναμένεται η τιμή της κάθε μονάδας να ξεπεράσει τα 1 εκατομμύριο λίρες.

Οι πρώτες παραδόσεις των μοναδικών αυτών δημιουργημάτων της Jaguar στους τυχερούς τους ιδιοκτήτες αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2017. 
TAG