Mazda MX-5 με V8 από Corvette και κόστος μετατροπής από 50.000 δολάρια! (+video)

Η αμερικάνικη Flyin' Miata παρουσιάζει ένα πραγματικά «τρελό» project, αφού οι μηχανικοί της εταιρείας κατάφεραν να χωρέσουν έναν V8 κινητήρα από την Corvette C6 στο μικρό ιαπωνικό ρόουντσερ και είναι πλέον έτοιμοι να το διαθέσουν σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο!

Το όλο εγχείρημα που ονομάζεται «ND V8 Project», έχει στεφθεί με επιτυχία αφού ήδη το μοναδικό αυτό MX-5 έχει περάσει τις δοκιμές της Flyin' Miata, με την εταιρεία να ξεκινά πριν λίγες ημέρες και τη διάθεση της όλης μετατροπής στην αγορά, με κόστος από 50.000 δολάρια (χωρίς το αυτοκίνητο).

Ως προς τον κινητήρα, πρόκειται για τον γνωστό LS3 V8 6,3 λίτρων της Chevrolet, ο οποίος αποδίδει 430 άλογα ισχύος ή με έξτρα κόστος 1.780 δολαρίων, μπορεί ο πελάτης να επιλέξει την έκδοση των 525 ίππων. Πρόκειται για αναβάθμιση 370 ίππων σε σχέση με τα 155 άλογα που έχει ο 2λιτρος κινητήρας του MX-5 στις Η.Π.Α.!

Αλλαγμένο είναι φυσικά και το κιβώτιο, το οποίο είναι ένα μηχανικό 6τάχυτο T56 Magnum, ενώ οι μηχανικοί της Flyin' Miata έχουν αλλάξει και το διαφορικό, προσθέτοντας αυτό της Camaro.

Σύμφωνα με τη Flying' Miata, παρότι το κιβώτιο και ο κινητήρας έχουν προσθέσει 89 και 19 αντίστοιχα κιλά στο MX-5 (1.179 κιλά συνολικά το αυτοκίνητο, +119 κιλά συνολικά), η κατανομή του βάρους βρίσκεται στο 53:47 (52:48 το εργοστασιακό), διατηρώντας έτσι τα κορυφαία οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά του.

Στη μεγάλη πάντως λίστα των μετατροπών που χρειάστηκαν για να χωρέσει ο νέος κινητήρας και το κιβώτιο στο MX-5, σημειώνουμε και την αλλαγή της κρεμαγιέρας (από ηλεκτρική σε υδραυλική), επειδή το ηλεκτρικό μοτέρ της εργοστασιακής έκλεβε χώρο από τον κινητήρα.

Ο V8 της Chevrolet (δεξιά), έχει μεν σχεδόν το ίδιο πλάτος με
τον 4κύλινδρο της Mazda, όμως είναι αρκετά μακρύτερος.
Παράλληλα, λόγω της σημαντικής αύξησης της ισχύος η Flying' Miata έχει τοποθετήσει και ένα νέο και ενισχυμένο σύστημα πέδησης. Πολύ δουλειά απαίτησε και η τοποθέτηση της εξάτμισης, ώστε να χωρέσουν οι νέες διπλές σωληνώσεις, τα δύο καζανάκια και οι δύο κεντρικές απολήξεις στο δάπεδο του MX-5.
 
Συνολικά, όπως ανακοινώνει χαρακτηριστικά η Flying' Miata, δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με μια αλλαγή κινητήρα, αλλά με μια πλήρη επαναδιαμόρφωση του MX-5, που θα μπορούσε να βγει έτσι από το εργοστάσιο της Mazda! Σε κάθε περίπτωση, το όλο project δείχνει αρκετά ενδιαφέρον και εμείς, περιμένουμε τις εντυπώσεις και βίντεο από τα πρώτα αυτοκίνητα που θα βγουν στο δρόμο.

Δείτε το πρώτο βίντεο με τον V8 του MX-5 να «παίρνει ζωή».

         
TAG