Το νέο Mini Countryman είναι μεγαλύτερο, πιο όμορφο και πιο οικονομικό (+video)

Η Mini παρουσίασε επίσημα τη δεύτερη γενιά του Countryman, με το νέο μοντέλο να έρχεται για να προσφέρει μεγαλύτερες διαστάσεις, περισσότερη πρακτικότητα, τονισμένη εμφάνιση, αλλά και καλύτερη οικονομία κίνησης.

Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά, το Countryman έχει μεγαλώσει κατά 200 χλστ. σε μήκος και κατά 30 χλστ. σε πλάτος, έχοντας 75 χλστ. μακρύτερο μεταξόνιο, ώστε να προσφέρει περισσότερο χώρο για 5 ενήλικες και μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ κατά 100 λίτρα (450 λίτρα συνολικά).

Σχεδιαστικά, η Mini βασίζει το νέο Countryman πάνω στις γραμμές του νεότερου Mini, με πιο μοντέρνα φώτα εμπρός-πίσω, περισσότερο τονισμένους προφυλακτήρες και μεγαλύτερους καθρέπτες.

Εσωτερικά, και εδώ οι γραμμές έρχονται από το αντίστοιχο τμήμα των υπολοίπων Mini, με νέο «V» όμως στο κέντρο του ταμπλό, αλλά και μεγαλύτερους κάθετους αεραγωγούς.

Στους κινητήρες, η Mini για πρώτη φορά προσφέρει μια υβριδική, plug-in (φόρτιση και από πρίζα) επιλογή σε όχημά της, με το νέο Cooper S E Countryman ALL4 να διαθέτει έναν 1.500άρη turbo βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, συνδυαστικής απόδοσης 224 ίππων. Η μέση κατανάλωση είναι μόλις 2,1 λτ./100 χλμ. και η αμιγώς ηλεκτρικήαυτονομία αγγίζει τα 40 χλμ.

Στις άλλες επιλογές κινητήρων, υπάρχει ο 1,5 λίτρων turbo των 136 ίππων για το Cooper, ο 2λιτρος βενζινοκινητήρας των 192 ίππων για το Cooper S, αλλά και ο 2λιτρος diesel με 150 και 190 άλογα για τα Cooper D και Cooper SD.

Τα Countryman βενζίνης και το Cooper D διαθέτουν 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και το Cooper SD 8άρι αυτόματο. Προαιρετικά, το αυτόματο μπαίνει και στα Cooper S και Cooper D, αλλά και ένα 6άρι αυτόματο στο Cooper. Προαιρετικά επίσης, όλα τα Countryman μπορούν να λάβουν και τετρακίνηση.

Δείτε το επίσημο βίντεο της Mini για το νέο Countryman.

       
TAG