Χονγκ Κονγκ, Αργεντινή και Μεξικό ερίζουν για μια θέση στη Φόρμουλα 1 το 2013

Το πρόγραμμα των αγώνων της Φόρμουλα 1 για το 2012 έχει ήδη καταρτιστεί, για το 2013 όμως, αρκετές είναι οι νέες χώρες που ελπίζουν να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο αυτοκινητικό "πανηγύρι" του κόσμου. Οι τρεις πιο πιθανές είναι το Χονγκ Κονγκ, η Αργεντινή και το Μεξικό, κάθε μια εκ των οποίων έχει τους δικούς της λόγους για τους οποίους θέλει να διοργανώσει εντός το συνόρων της το δικό της Grand Prix.

Είναι λοιπόν πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον από αυτές τις 3 χώρες για συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 για το 2013, με το Χονγκ Κονγκ να δείχνει ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να το καταφέρει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πρόσφατα η Red Bull, θέλωντας να διερευνήσει το κλίμα, διοργάνωσε ένα επιτυχημένο event επίδειξης στην πόλη του Χονγκ Κονγκ. Φυσικά, εάν τελικά γίνει Grand Prix στην Ασιατική χώρα, αυτό θα είναι στους δρόμους της πόλης όπως στη Σιγκαπούρη και το Μονακό, και όχι σε πίστα.

Εκτός από το Χονγκ Κονγκ όμως, η Αργεντινή θέλει να επαναφέρει ύστερα από 15 χρόνια το ιστορικό Grand Prix Αργεντινής, που διεξαγόταν από το 1953 μέχρι και το 1998. Και αυτό γιατί, πλέον, μετά και το τέλος των οικονομικών προβλημάτων της χώρας, οι Αργεντίνοι θεωρούν ότι είναι σε θέση να αναλάβουν και πάλι τη δύσκολη οργάνωση ενός Grand Prix της F1.

Τρίτος και τελευταίος - αλλά όχι αμελητέος - υποψήφιος είναι η χώρα του Μεξικό. Εδώ, τον πρώτο λόγο έχουν τα χρήματα και κυρίως, ο Carlos Slim, ο άνθρωπος που από φέτος έχει τον τίτλο του πλουσιότερου σε όλο τον πλανήτη. Ο κ. Slim λοιπόν, ήδη μέσω μιας εκ των εταιρειών του, της Telmex, είναι βασικός χορηγός της Sauber και παράλληλα, ο κύριος λόγος για τον οποίο ο Μεξικανός οδηγός Sergio Perez βρίσκεται πίσω από το τιμόνι ενός εκ των δύο μονοθεσίων της ομάδας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το 2008 ο πλούσιος Μεξικανός είχε ενδιαφερθεί για να αγοράσει την αγωνιστική ομάδα της Honda.

TAG