Με 1.400άρη turbo και το Opel Insignia

Η επικείμενη προσθήκη στη γκάμα του Opel Insignia του κινητήρα 1,4T, του χαρίζει χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές CO2,          χωρίς βέβαια να υπονομεύει τις επιδόσεις.
Η Vauxhall, θυγατρική της Opel στη Βρετανική αγορά, παρουσίασε το Insignia με τον 1,4 turbo κινητήρα της γερμανικής φίρμας. Πρόκειται για το μικρότερου κυβισμού μοτέρ που μπαίνει ποτέ σε μεσαίο Opel και το πλέον σημαντικό είναι ότι η έκδοση αυτή σύντομα θα ξεκινήσει να διατίθεται και με τα λογότυπα της γερμανικής φίρμας – εκτός της Vauxhall – στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αυτό το μηχανικό σύνολο το έχουμε ήδη γνωρίσει στα Opel Astra και Meriva, με την εκδοχή που θα πάρει το Insignia, να είναι αυτή των 140 ίππων. 

Η Vauxhall ανακοίνωσε από την πλευράς της, ότι η μέση κατανάλωση του Insignia 1,4T είναι μόνο 5,5 λτ./100 χλμ. κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε να κάνουμε με το πιο οικονομικό Insignia στη γκάμα. Αντίστοιχα, οι εκπομπές ρύπων βρίσκονται μόλις στα 129 γρ./χλμ., με οφέλη στην ελληνική αγορά ως προς τα τέλη κυκλοφορίας που θα πληρώνει ο ιδιοκτήτης. Περισσότερα στοιχεία για την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή έκδοση θα γνωρίζουμε σε λίγο διάστημα, όπως και φυσικά, το πότε θα έρθει στην Ελλάδα.
TAG