Audi RS1: Μύθος ή πραγματικότητα;

Το A1 clubsport quattro Concept πιθανότατα μας δίνει μια πρώτη γεύση για το νέο και πανίσχυρο Audi RS1.
 Εδώ και καιρό μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόθεση της Audi να εντάξει στη γκάμα του A1 τη μικρότερη έκδοση «RS» στην ιστορία, το νέο RS1. Και πλέον, η αποκάλυψη του πρωτότυπου A1 clubsport quattro Concept στο Wörthersee Tour 2011 στην Αυστρία, μας δείχνει ότι οι πληροφορίες αυτές ίσως γίνουν πραγματικότητα.


Στο καθόλα επιθετικό αμάξωμα ξεχωρίζει η τοποθετημένη στο πλάι εξάτμιση
Το εν λόγω πρωτότυπο εφοδιάζεται με τον 5ακύλινδρο 2,5άλιτρο κινητήρα TFSI των Audi TT RS και RS3 Sportback, με ενισχυμένη ισχύ 503 (!) ίππων και ροπή 660 Nm. Μαζί με το μειωμένο βάρος των 1.390 κιλών, το 6άρι μηχανικό κιβώτιο και την τετρακίνηση, το πρωτότυπο επιτυγχάνει ένα εκρηκτικό χρόνο 3,7 δευτερολέπτων για το 0-100 χλμ./ώρα. Η τελική ταχύτητα είναι φυσικά ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα.
Τα μπάκετ με τις ζώνες 4 σημείων δίνουν μια αγωνιστική χροιά στο εσωτερικό
Πέρα πάντως από το μηχανικό κομμάτι, το A1 clubsport quattro Concept ξεχωρίζει και για την επιθετική και σχεδόν αμιγώς αγωνιστική του εμφάνιση.

Ξεχωρίζουν ο τεράστιος εμπρόσθιος προφυλακτήρας, οι αεραγωγοί-βράγχια στο καπό, η μεγάλη πίσω αεροτομή, αλλά και κυρίως η χαώδης εξάτμιση, η οποία είναι τοποθετημένη στο πλάι και πίσω από την πόρτα του οδηγού! Στο εσωτερικό, τα μπάκετ καθίσματα με τις αγωνιστικές ζώνες 4 σημείων, αλλά και το δέρμα, τα ανθρακονήματα και το αλουμίνιο, ολοκληρώνουν την «πολεμική» ατμόσφαιρα.
TAG