Η BMW αλλάζει την ονομασία των Σειρά 1 και 3 κουπέ και κάμπριο, σε Σειρά 2 και Σειρά 4!

Σε Σειρά 4 σύμφωνα με πληροφορίες θα μετονομαστούν οι νέες BMW Σειρά 3 κουπέ και κάμπριο (φωτό, η υπάρχουσα γενιά).

H BMW φαίνεται ότι είναι έτοιμη να διαφοροποιήσει τη στρατηγική της ονομασίας των μοντέλων της και οι επόμενες γενιές των Σειρά 1 κουπέ και κάμπριο, αλλά και των Σειρά 3 κουπέ και κάμπριο, θα ονομάζονται πλέον BMW Σειρά 2 και Σειρά 4 αντίστοιχα! Αυτό αναφέρει σε σημερινό του άρθρο το αγγλικό περιοδικό Car, δίνοντάς μας και κάποιες επιπλέον πληροφορίες για το χρόνο άφιξης των νέων μοντέλων.

Πρώτη χρονικά λοιπόν στις αρχές του 2013 θα έρθει η αντικαταστάτρια της BMW Σειρά 1 κουπέ, που θα ονομάζεται πλέον Σειρά 2 κουπέ και λίγο αργότερα, στα μέσα του 2013 θα έρθει ο αντικαταστάτης της BMW Σειρά 3 κουπέ, που θα φέρει το νέο όνομα "Σειρά 4 κουπέ". Το 2014 θα ακολουθήσουν οι κάμπριο εκδόσεις των δύο μοντέλων, που θα λάβουν και αυτές τη νέα ονομασία. Όμως, για ποιο λόγο η BMW φέρεται να αποφασίζει αυτή την αλλαγή;

Η BMW Σειρά 1 κουπέ και κάμπριο, θα μετονομαστεί "Σειρά 2".
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν είναι η πρώτη φορά που η BMW θέλει να αλλάξει την ονομασία των μικρότερων κουπέ και κάμπριο μοντέλων της. Πριν από περίπου μια δεκαετία, είχε αποφασιστεί η BMW Σειρά 3 κουπέ να μετονομαστεί σε "Σειρά 4", όμως την τελευταία στιγμή το τμήμα marketing της μάρκας απέρριψε αυτή την αλλαγή. Σήμερα όμως, το έδαφος είναι πιο πρόσφορο από κάθε άλλη φορά για δύο σημαντικούς λόγους. Πρώτον, έχουμε τη BMW Σειρά 6, το πολυτελές κουπέ και κάμπριο της εταιρείας, με το οποίο πλέον τα υπόλοιπα κουπέ και κάμπριο θα αποκτήσουν τον απαραίτητο ονομαστικό δεσμό (ζυγά νούμερα για τα κουπέ/κάμπριο). Και δεύτερον, υπάρχει το παράδειγμα της ανταγωνίστριας Audi, η οποία έχει αλλάξει την ονομασία των κάμπριο και κουπέ εκδόσεων του Α4 σε Α5, χωρίς η κίνηση αυτή να επηρεάσει αρνητικά πωλήσεις και κέρδη.

TAG