Αυτό είναι το νέο Coupe Opel Astra!

Το νέο Opel Astra GTC είναι ένα κουπέ του σήμερα, με έντονη προσωπικότητα, δυναμικά μοτέρ και σπορ στήσιμο!
Με turbo μοτέρ έως 180 ίππων θα λανσαριστεί το Astra GTC.
Σχεδόν 2 μήνες πριν την επίσημη παρουσίασή του στην έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο, το νέο Astra GTC μας αποκαλύφθηκε σήμερα από την Opel. Πρόκειται για την 3θυρη έκδοση του γνωστού μας Astra, η οποία ενσωματώνει μια έντονα κουπέ αισθητική, αλλά και περισσότερο σπορτίφ χαρακτηριστικά. Στόχος, τα επιτυχημένα VW Scirocco και Renault Megane Coupe.

Η σχεδίαση του νέου Astra GTC είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, ιδίως στο πίσω μέρος του αμαξώματος, όπου και διαφοροποιείται κύρια από το 5θυρο Astra. Εκεί, συναντούμε ένα μικρό σε μέγεθος παρμπρίζ, στο πάνω τμήμα του οποίου βρίσκεται μια ευδιάκριτη αεροτομή. Ακριβώς από κάτω έρχονται τα νέα και πιο μοντέρνα φωτιστικά, ενώ μια σπορτίφ νότα δίνει το μαύρο κάτω μέρος του προφυλακτήρα. Στο εμπρόσθιο τμήμα του νέου μοντέλου συναντούμε περισσότερο "καθαρά" φωτιστικά, αλλά και νέα μάσκα και προφυλακτήρα. Όλες αυτές οι αλλαγές έχουν συντελέσει στη δημιουργία ενός πολύ μοντέρνου συνόλου, το οποίο αναμένεται να προσελκύσει αρκετά το κοινό των μικρομεσαίων κουπέ.
Το εσωτερικό παραμένει μοντέρνο και ποιοτικό.


Πέρα πάντως από τη σχεδίαση, το νέο Astra GTC διαφοροποιείται και σε αρκετά άλλα σημεία σε σχέση με το 5θυρο Astra, αφού είναι χαμηλότερο κατά 15 χλστ., με μακρύτερο μεταξόνιο (+10 χλστ.), αλλά και με πιο πλατιά μετατρόχια. Η Opel ανακοινώνει επίσης ότι έχει κάνει πολλές αλλαγές και στη ρύθμιση της ανάρτησης, αλλά και στο πλαίσιο του νέου μοντέλου, ώστε να του προσδώσει πολύ περισσότερα σπορτίφ οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά. Από πλευράς κινητήρων, το νέο Astra GTC θα διατεθεί με τους 1,4 turbo των 120 και 140 ίππων, που πλέον θα φέρουν και σύστημα start/stop, ενώ τη γκάμα ολοκληρωνει ο 1,6 turbo των 180 ίππων. Η κορυφαία επιλογή θα μας έρθει μέσα στο 2012 που είναι και το επίσημο λανσάρισμα το μοντέλου, όταν και προστεθεί στη γκάμα το νέο Opel Astra OPC, με απόδοση που θα φτάνει τους 290 ίππους!

TAG