Η Seat παρουσιάζει το αγωνιστικό Ibiza SportCoupe

Το Seat Ibiza επανέρχεται ύστερα από καιρό στους αγώνες, με το εντυπωσιακό νέο Ibiza SC Trophy να ετοιμάζεται να λάβει μέρος σε ενιαία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Την αγωνιστική εκδοχή του Seat Ibiza SportCoupe παρουσίασε η ισπανική φίρμα στην ετήσια συγκέντρωση των GTI στο Wörthersee της Αυστρίας. Πρόκειται για το νέο Seat Ibiza SC Trophy, ένα εντυπωσιακό στον όψη μοντέλο, το οποίο από το 2012 έχει ομολογκαριστεί για να λάβει μέρος σε δύο νέα ενιαία πρωταθλήματα σε Ισπανία και Ιταλία.

Κάτω από το καπό του αγωνιστικού Ibiza συναντούμε τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο 1.400άρη TSI κινητήρα του Ibiza SC CUPRA, ο οποίος αποδίδει 180 ίππους και συνεργάζεται με το 7ατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. Το μοτέρ αυτό έχει υποστεί και κάποιες αλλαγές από τους μηχανικούς της Seat ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στους απαιτητικούς ρυθμούς ενός αγώνα, όπως π.χ. το μεγαλύτερο ρεζερβουάρ λαδιού.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν περισσότερες αλλαγές στο τεχνικό κομμάτι, αφού το αγωνιστικό Ibiza είναι 40 χλστ. χαμηλότερο από το "απλό", φέρει ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, ενώ έχει μακρύτερο μεταξόνιο (κατά 13 χλστ.) και αυξημένα εμπρός και πίσω μετατρόχια. Αλλαγές υπάρχουν και στα φρένα, με ενισχυμένους εμπρός και πίσω δίσκους. Το βάρος τέλος, ξεπερνά ελαφρώς τον 1 τόνο, φτάνοντας στα 1.063 κιλά. Φυσικά, το αμάξωμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα αεροδυναμικά βοηθήματα, που τονίζουν και την επιθετικότητα του μοντέλου.
TAG