Το πιο hardcore Fiat Punto Evo

To Abarth Punto Evo esseesse προσφέρει αγωνιστική εμφάνιση, στήσιμο και επιδόσεις, όντας το κορυφαίο της γκάμας.
Η Abarth αποκάλυψε και επίσημα την έκδοση esseesse του Abarth Punto Evo, δημιουργώντας έτσι την ισχυρότερη και πιο γρήγορη εκδοχή του ιταλικού μοντέλου. Θυμίζουμε, ότι αντίστοιχη έκδοση διέθετε και ο προκάτοχος του Punto Evo, το Fiat Grande Punto, το οποίο μάλιστα ήταν το 2007 που παρουσιάστηκε, το πρώτο μοντέλο της νέας εποχής της Abarth.

Σήμερα, στη γκάμα της Abarth μπορεί κανείς να βρει το Abarth Punto Evo, την πιο σπορ έκδοση του ιταλικού μικρού, με 165 ίππους και ημι-αγωνιστικό στήσιμο. Πλέον όμως, για τους πιο απαιτητικούς, το σπορ κομμάτι της Fiat λανσάρει το Abarth Punto Evo esseesse, το οποίο φέρει αρκετές αλλαγές σε κινητήρα, στήσιμο και εμφάνιση.
Οι κάτοχοι Abarth Punto Evo, μπορούν να λάβουν τις βελτιώσεις και σε κιτ.

Έχουμε λοιπόν αύξηση της ισχύος του 1,4 turbo κινητήρα στα 180 "άλογα", ύστερα από τον επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου και την τοποθέτηση μεγαλύτερης τουρμπίνας. Έπειτα, η ανάρτηση έχει λάβει ακόμη πιο σφιχτή ρύθμιση, τα φρένα είναι πιο ισχυρά και οι τροχοί μεγαλύτεροι. Κατά συνέπεια, οι επιδόσεις είναι γρηγορότερες από αυτές του Abarth Punto Evo, με 0-100 χλμ./ώρα σε 7,5 δλ. (από 7,9 δλ.) και τελική 216 χλμ./ώρα (από 213). Όμως το πιο ενδιαφέρον, είναι ότι η Fiat δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε κάτοχο του Abarth Punto Evo να παραγγείλει όλα τα παραπάνω και ως κιτ, για να τα τοποθετήσει στο αυτοκίνητό του.
TAG