Με 186 άλογα το νέο Hyundai Veloster Turbo

Τονίζοντας το δυναμισμό του μικρομεσαίου της κουπέ, η Hyundai ετοιμάζεται να μας δείξει στη Γενεύη το νέο Veloster Turbo.
Την ισχυρότερη έκδοση του νέου της μικρομεσαίου κουπέ, του Veloster, θα μας δείξει η Hyundai στη Γενεύη. Και ειδικά για την Ευρώπη, το νέο Veloster Turbo θα λάβει μια νέα έκδοση του 1,6 T-GDI κινητήρα της μάρκας με 186 ίππους.

Ιδιαίτερη και επιθετική είναι η εξωτερική εμφάνιση
του πιο ισχυρού Hyundai Veloster.
Το Hyundai Veloster Turbo έκανε για πρώτη φορά το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο. Το μικρομεσαίο κουπέ, ειδικά για την Αμερικάνικη αγορά, φορά το νέο 1.600άρη T-GDI 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα της μάρκας, ο οποίος ενσωματώνει turbo και άμεσο ψεκασμό, αποδίδοντας 201 ίππους ισχύος και 264 Nm ροπής. Στην Ευρωπαϊκή του όμως εκδοχή που θα δούμε στη Γενεύη, το μοτέρ αυτό θα έλθει με ελαφρώς χαμηλότερη ισχύ (186 PS) και λίγο περισσότερη ροπή (270 Nm), ώστε σύμφωνα με τους μηχανικούς της Hyundai, να αποκτήσει μια λίγο πιο ραφιναρισμένη λειτουργία σε σχέση με την Αμερικάνικη εκδοχή.

Από πλευράς επιδόσεων, το νέο Hyundai Veloster Turbo για το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 8,4 δλ., με τη βοήθεια και του 6αριού μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων του. Σε σχέση με την ατμοσφαιρική εκδοχή του ίδιου κινητήρα (140 PS), ο χρόνος αυτός είναι μειωμένος κατά 1,3 δλ. (9.7 δλ.). Πάντως, ειδικά για την Turbo έκδοση του Veloster, η Hyundai έχει προβεί και σε άλλες αλλαγές, όπως είναι η πιο γρήγορη κρεμαγιέρα και το τιμόνι με την καλύτερη αίσθηση. Αλλαγές έχει και η ανάρτηση, με πιο σφιχτές ρυθμίσεις, που θα συνάδουν με το σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Αλλά και από πλευράς εμφάνισης, το αισθητικό πακέτο βελτιώσεων προσθέτει τον απαραίτητο δυναμισμό στο -έτσι κι αλλιώς- ιδιαίτερο αμάξωμα του Veloster.

TAG