H Κίνα προσπερνά τις Η.Π.Α. ως η μεγαλύτερη αγορά BMW!

Η BMW Σειρά 3 με μακρύ μεταξόνιο δημιουργήθηκε ειδικά για την Κίνα, η οποία είναι πλέον η μεγαλύτερη αγορά BMW παγκοσμίως.
Η αγορά της Κίνας αποδεικνύεται χρυσωρυχείο για τις πολυτελείς μάρκες, από την PRADA και τη Louis Vutton, μέχρι τη Ferrari και τη Rolls-Royce. Και πλέον, σε αυτές προστίθεται και η BMW, η οποία ανακοίνωσε επίσημα ότι η Κίνα, για πρώτη φορά στην ιστορία, είναι η μεγαλύτερη αγορά για τα μοντέλα του Group της.

Αυξημένο κατά 110 χλστ. είναι το μεταξόνιο της μακριάς
"3άρας", για περισσότερο χώρο στο πίσω κάθισμα.
Με βάση τα στοιχεία που έδωσε το BMW Group στη δημοσιότητα, το πρώτο τρίμηνο του 2012 συνολικά πωλήθηκαν 80.014 μοντέλα των BMW, Mini και Rolls-Royce στην Κίνα, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 37% σε σχέση με πέρσι. Την ίδια στιγμή, στη μέχρι πρώτινος μεγαλύτερη αγορά του Group, αυτή των Η.Π.Α. είχαμε 75.729 πωλήσεις και εδώ με αύξηση 17%. Κατά συνέπεια, η Κίνα είναι και βάσει αριθμών η μεγαλύτερη αγορά για BMW, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία. Στην τρίτη θέση πάντως έρχεται η Γερμανική αγορά, με 66.222 πωλήσεις και αύξηση 2% σε σχέση με το 2011.

Και η BMW Σειρά 5 έχει έκδοση με μακρύ
μεταξόνιο ειδικά για την Κινέζικη αγορά.
Μετά από αυτό το γεγονός είναι δεδομένο ότι η BMW θα στρέψει ακόμη περισσότερο το βλέμμα της προς την αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας, φέρνωντας νέα μοντέλα που θα καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των εκεί αγοραστών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εδώ, η επικείμενη παρουσίαση στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνο στα τέλη του μήνα της πρώτης BMW Σειρά 3 με μακρύτερο μεταξόνιο 2,92 μέτρων (+110 χλστ. σε σχέση με την κανονική). Φυσικά, η αποκλειστική αυτή έκδοση της "3άρας" θα κατασκευάζεται σε Κινέζικο έδαφος και συγκεκριμένα στο ολοκαίνουργιο εργοστάσιο του Shenyang, στο οποίο παράγεται η αντίστοιχη έκδοση της BMW Σειρά 5. Και βέβαια, η μακρύτερη "5άρα" είναι αποκλειστικό... προνόμιο της Κινέζικης αγοράς...
TAG