Το Mercedes Concept Style Coupe και επίσημα - Έχει 2λιτρο turbo κινητήρα και τετρακίνηση [+video]

Με 2λιτρο turbo κινητήρα άμεσου ψεκασμού και Σύστημα τετρακίνησης 4MATIC, έρχεται το νέο Mercedes Concept Style Coupe.
Μία μόλις ημέρα μετά την πρώτη διαρροή των επίσημων φωτογραφιών του, που τις είδατε και εδώ, η Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα όλη την επίσημη πληροφόρηση για το εντυπωσιακό πρωτότυπο Concept Style Coupe. Βασισμένο πάνω στη νέα πλατφόρμα MFA της μάρκας, με 2λιτρο turbo κινητήρα και τετρακίνηση, το πρωτότυπο θα μας οδηγήσει στο νέο μικρομεσαίο 4θυρο κουπέ, Mercedes CLA!

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή η παρουσία του Mercedes Concept
Style Coupe, δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά
στο μοντέλο παραγωγής.
Για τη σχεδίαση του νέου Mercedes Concept Style Coupe (CSC) σας έχουμε ξαναμιλήσει στην προηγούμενη δημοσίευσή μας, οπότε πλέον θα επικεντρωθούμε στο μηχανικό και τεχνικό ποιόν του γερμανικού πρωτότυπου. Αρχικά, από πλευράς διαστάσεων, με μήκος στα 4.637 χλστ., πλάτος 1,891 μέτρα και ύψος 1,398 μέτρα, το πρωτότυπο είναι μακρύτερο και πλατύτερο ακόμη και από την μεγαλύτερη Mercedes C-Class. Βέβαια, το ύψος του είναι χαμηλότερο ώστε να προσδωθεί ο αισθητικός δυναμισμός που του πρέπει, ενώ το μεταξόνιο των 2,699 μέτρων είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό της νέας A-Class, με την οποία θυμίζουμε ότι μοιράζεται την ίδια προσθιοκίνητη πλατφόρμα MFA.

Η εσωτερική διαμόρφωση του πρωτότυπου επιτρέπει τη
φιλοξενία αποκλειστικά 4 επιβατών (2+2 θέσεις).
Στον τομέα του κινητήρα, η Mercedes εφοδιάζει το πρωτότυπο με τον 2λιτρο turbo άμεσου ψεκασμού βενζινοκινητήρα των 211 ίππων που βρίσκεται κάτω από το καπό της νέας Mercedes A250. Σε αντίθεση όμως με αυτή, το CSC έρχεται με το αυτόματο σύστημα τετρακίνησης 4MATIC της Mercedes, αλλά και με το αυτόματο, διπλού συμπλέκτη κιβώτιο 7G-DCT. Βέβαια, η νέα Mercedes CLA παραγωγής που θα προκύψει από το πρωτότυπο, θα έχει την ίδια γκάμα κινητήρων με αυτή της νέας A-Class, με δύο 1,6 λίτρου βενζινοκινητήρες άμεσου ψεκασμού 122 και 165 ίππων, αλλά και δύο diesel 1,8 και 2,2 λίτρων με 136 και 170 ίππους. Φυσικά, θα υπάρχει και ο 2λιτρος turbo του πρωτότυπου, ενώ όλες οι παραπάνω εκδόσεις θα είναι προσθιοκίνητες και προαιρετικά, σε κάποιες από αυτές, θα προσφέρεται και τετρακίνητη εκδοχή.

Η νέα Mercedes CLA θα είναι το πρώτο μικρομεσαίο 4θυρο κουπέ στην ιστορία της μάρκας. Σχεδιαστικά, δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί σημαντικά από το Concept Style Coupe και έτσι, περιμένουμε μια άκρως ελκυστική παρουσία. Το λανσάρισμά της είναι προγραμματισμένο να γίνει το 2013 και σίγουρα, θα είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πρώτες της επόμενης χρονιάς.


TAG