Urban Crossover Concept: Η Peugeot μπαίνει στα μικρά SUV! [+video]

Προάγγελος ενός νέου SUV compact διαστάσεων, είναι το νέο Urban Crossover Concept της Peugeot.
Μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες πρεμιέρες της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Πεκίνο που διεξάγεται αυτές τις ημέρες, είναι αυτή του Urban Crossover Concept της Peugeot. Πρόκειται για το πρώτο μικρό SUV στην ιστορία της μάρκας, το οποίο θα έρθει για να ανταγωνιστεί τα Nissan Juke και Opel Mokka.

Μοντέρνα και νεανική η σχεδίαση του πρωτότυπου, με
αναφορές στο Peugeot 208 αλλά και το Peugeot RCZ.
Η εμπορική επιτυχία του Nissan Juke και η ανάγκη για όλο και πιο μικρά σε διαστάσεις αλλά και πιο οικονομικά αυτοκίνητα, φαίνεται ότι ανοίγει την όρεξη πολλών για την νεοσύστατη κατηγορία των μικρών SUV. Έτσι, μετά την Opel με το νέο Mokka, αλλά και τη Renault με τη δική της εκδοχή του Juke (θα το δούμε το 2013), η Peugeot είναι μια ακόμη εταιρεία που ετοιμάζεται να μπει στην κατηγορία. Και αυτό θα το κάνει του χρόνου, με ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο που θα προκύψει από το πρωτότυπο Urban Crossover, το οποίο οι Γάλλοι ντεμπουτάρουν αυτές τις ημέρες στο Παρίσι.

Βασισμένο πάνω στην πλατφόρμα του εικονιζόμενου Peugeot
208 θα είναι το μοντέλο που θα προκύψει από το πρωτότυπο.
Το Peugeot Urban Crossover Concept βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα του νέου Peugeot 208, όντας 15 χλστ. μακρύτερο από αυτό (4,14 μέτρα). Σχεδιαστικά, ακολουθεί τις γραμμές του πρωτότυπου HR1 που μας είχε δείξει η Peugeot το 2010 στο Παρίσι, ενώ το εμπρόσθιό του τμήμα παραπέμπει σε αυτό του 208 και η οροφή όπως και η πίσω αεροτομή, σύμφωνα με την Peugeot, έχουν εμπνευστεί από το κουπέ RCZ. Η τελική του σχεδίαση πάντως, αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ των σχεδιαστικών τμημάτων των Γάλλων σε Παρίσι, Σανγκάη και Σάο Πάολο.

Σε ό,τι αφορά στο κομμάτι του κινητήρα, η Peugeot δεν αποκάλυψε το μοτέρ το οποίο κινεί το νέο πρωτότυπο μοντέλο της, όμως πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλούς κοινούς κινητήρες με αυτούς του 208 στο μοντέλο παραγωγής, μεταξύ των οποίων και του νέου 3κύλινδρου των 1,2 λίτρων και 82 ίππων. Το σίγουρο επίσης είναι, ότι το αυτοκίνητο που θα προκύψει από το Urban Crossover Concept δεν θα είναι τετρακίνητο, αλλά αποκλειστικά προσθιοκίνητο, μιας και η νέα υβριδική τετρακίνηση HYbrid4 των Γάλλων που θα δούμε στο Peugeot 3008, δε χωρά στη μικρή πλατφόρμα που θα στηριχτεί το νέο μοντέλο.


TAG