Το νέο Fiat Viaggio παρουσιάζεται στην Κίνα - Θα έρθει τελικά στην Ευρώπη;

Βασισμένο στο Dodge Dart, το Viaggio βάζει τη Fiat στο παιχνίδι των μικρομεσαίων σεντάν, προς το παρόν μόνο για την Κίνα.
Αποκαλύφθηκε τελικά και επίσημα το νέο Fiat Viaggio, δηλαδή το Dodge Dart με σήματα της Fiat, για το οποίο σας είχαμε μιλήσει και παλαιότερα. Στόχος των Ιταλών είναι με το νέο αυτό μοντέλο να ενισχύσουν τη θέση τους στην Κινέζικη αγορά, χωρίς να αποκλείεται βέβαια την 5θυρη έκδοσή του να τη δούμε και προς δυσμάς!

Το πρώτο μοντέλο της κοινοπραξίας μεταξύ της Fiat και
της Guangzhou Auto, είναι το εικονιζόμενο Viaggio.
Το νέο Viaggio δεν είναι τίποτε άλλο από ένα Dodge Dart με λογότυπα της Fiat και μικρές διαφορές στο design του εμπρόσθιου και οπίσθιου τμήματος του αμαξώματός του, που το φέρνουν λίγο πιο κοντά στη διαφορετική σχεδιαστική φιλοσοφία της Ιταλικής μάρκας. Όπως και το Dart, έτσι και αυτό, βασίζεται στην πλατφόρμα της Alfa Romeo Giulietta και το μήκος του, λόγω των διαφορών στη σχεδίαση, είναι λίγο μεγαλύτερο από αυτό του Dart (φτάνει τα 4,67 μέτρα). Στο εσωτερικό, η σχεδίαση προέρχεται και αυτή εξ ολοκλήρου από το μοντέλο της Dodge.

Με κινητήρες 1,4 λίτρων (ατμοσφαιρικός και 2 turbo) θα
διατίθεται το Viaggio στην Κίνα.
Το νέο Fiat Viaggio θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο της Fiat και της συνεργάτιδάς της Guangzhou Auto στην Κίνα, όντας το πρώτο μοντέλο που προκύπτει από αυτή την Ιταλο-Κινεζική κοινοπραξία. Αντίστοιχα, ο κινητήρας των 1,4 λίτρων σε ατμοσφαιρικές και turbo εκδοχές που θα βρίσκεται κάτω από το καπό των εκδόσεων του Viaggio, θα παράγεται επίσης από ένα νέο εργοστάσιο κοινής ιδιοκτησίας Fiat και Guangzhou Auto. Συνολικά, η επένδυση της συνεργασίας αυτής αναμένεται να ξεπεράσει τα 594 εκατ. ευρώ μόνο για τα εργοστάσια, ενώ στόχος είναι από το 2013, όταν και θα είναι η πρώτη πλήρης χρονιάς διάθεσης του μοντέλου, η Fiat να πουλά 100.000 Viaggio ανά έτος στην Κίνα.

Εκτός όμως από το Fiat Viaggio με αμάξωμα σεντάν που κάνει την πρεμιέρα του από σήμερα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνο, η ιταλική εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει από το 2013 και μια 5θυρη έκδοση του νέου της μοντέλου. Το σημαντικό νέο για εμάς είναι ότι η έκδοση αυτή είναι πολύ πιθανόν να εξάγεται και στην Ευρώπη, εκεί όπου οι χαμηλές πωλήσεις του Fiat Bravo έχουν βάλει σε σκεπτικισμό τους ανθρώπους της μάρκας.
TAG