H Toyota βάζει τέλος στις φήμες: Το όνομα "Corolla" δεν θα αντικαταστήσει τελικά το "Auris"!

Το Toyota Auris θα κρατήσει τελικά το όνομά του και στο νέο μοντέλο που θα δούμε το 2013 (φωτό, το υπάρχον Auris).
"Στο άμεσο μέλλον το Auris θα διατηρήσει την ίδια ονομασία στην Ευρώπη. Είμαστε ικανοποιημένοι με την αναγνωρισιμότητα του μοντέλου, που πετύχαμε με αυτό το όνομα". Αυτή ήταν η δήλωση εκπροσώπου της Toyota στην Automobilwoche, την αδελφή έκδοση της ηλεκτρονικής εφημερίδας Automotive News Europe, η οποία βάζει τέλος στα σενάρια που ήθελαν το όνομα "Corolla" να επιστρέφει στην επόμενη γενιά του Auris στην Ευρώπη, ως απόρροια των περιορισμένων πωλήσεων του μοντέλου.

Το όνομα "Corolla" πιθανότατα θα διατηρηθεί στις σεντάν
εκδόσεις του μικρομεσαίου Toyota, όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα.
Η αλλαγή του ονόματος από "Corolla" σε "Auris" για τις 3θυρες και 5θυρες εκδόσεις του μικρομεσαίου της Toyota (το σεντάν διατήρησε το "Corolla"), συνέβη στην Ευρώπη το 2007 με το λανσάρισμα της 10ης γενιάς Corolla. Στόχος της μάρκας ήταν το νέο Auris να ανταγωνιστεί με επιτυχία τα VW Golf, Ford Focus και Opel Astra στη μικρομεσαία κατηγορία. Παρά όμως αυτή την αλλαγή ονομασίας, το Auris δεν κατάφερε να φτάσει στα ίδια επίπεδα πωλήσεων με τους κραταιούς στην κατηγορία, με αποτέλεσμα σήμερα, στο πρώτο 4μηνο του 2012, το Auris να έχει συμπληρώσει μόνο 27.722 πωλήσεις στην Ευρώπη έναντι 161.753 του Golf. Σημειώστε δε ότι σε ολόκληρο το 2011, το Auris συμπλήρωσε 95.265 πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά τώρα στην επόμενη γενιά του Auris, αυτή είναι προγραμματισμένο να τη δούμε σε πρωτότυπη μορφή στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το Σεπτέμβριο. Περίπου 6 μήνες αργότερα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο, η Toyota θα μας δείξει και την έκδοση παραγωγής του Auris 2ης γενιάς, ώστε αμέσως μετά να ακολουθήσουν οι πωλήσεις του.


Πηγή: Automotive News Europe
TAG