Η McLaren ανανεώνει πρόωρα την MP4-12C - Θα είναι ακόμη πιο ισχυρή!

Ακόμη πιο ισχυρή και με εκρηκτικές επιδόσεις, η αναβαθμισμένη McLaren MP4-12C εντυπωσιάζει και προκαλεί.
Σχεδόν έναν χρόνο μετά το λανσάρισμα της MP4-12C, η McLaren ανακοίνωσε μια σειρά από βελτιώσεις για το εντυπωσιακό της supercar. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουμε την αύξηση της ισχύος του V8 κινητήρα, η οποία θα φέρει το βρετανικό κουπέ στους 625 ίππους.

Χωρίς αισθητικές αλλαγές, αλλά με νέους χρωματισμούς
και ζάντες έρχεται η ανανεωμένη McLaren.
Η σημαντικότερη αναβάθμιση στην ανανεωμένη McLaren MP4-12C έχει να κάνει με την αύξηση της ισχύος του διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα των 3,8 λίτρων. Ειδικότερα, ύστερα από επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου, το μοτέρ αυτό αποδίδει 25 ίππους περισσότερους από πριν, φθάνοντας στους 625. Και μαζί με τον κινητήρα, βελτιώσεις έχουν γίνει και στο 7άρι κιβώτιο SSG της MP4-12C, το οποίο προσφέρει γρηγορότερη απόκριση και αλλαγές σχέσεων. Στην πράξη, η McLaren ανακοινώνει ότι μετά τις αλλαγές αυτές, τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται και πάλι μόνο σε 3,1 δλ., όμως υπάρχει ελαφρά βελτίωση κατά 0,1 δλ. στο 0-200 χλμ./ώρα (8,8 δλ.) και κατά 1 δλ. στο 0-300 χλμ./ώρα (26,5 δλ.). Μικρή είναι η αύξηση και στην τελική ταχύτητα της MP4-12C, η οποία πλέον αγγίζει τα 333 χλμ./ώρα (+ 3χλμ./ώρα).

Με αλλαγές στις επενδύσεις το εσωτερικό της MP4-12C.
Εκτός πάντως από τον κινητήρα, η ανανεωμένη McLaren MP4-12C φέρει και άλλες αλλαγές, όπως π.χ. την ενσωμάτωση μιας βελτιωμένης έκδοσης του συστήματος Intake Sound Generator (ISG), που φροντίζει για τον ήχο του κινητήρα που φθάνει στην καμπίνα και ο οποίος προγραμματίζεται πλέον σε τρεις επιλογές (Νορμάλ, Σπορ και Πίστας). Έπειτα, υπάρχει ένα νέο σύστημα εισόδου για τους επιβάτες στο αυτοκίνητο, καθώς και αναβαθμισμένο Σύστημα Κλιματισμού. Στις επιλογές του μοντέλου, η McLaren θα προσφέρει τέλος μια νέα παλέτα χρωμάτων και επενδύσεων, νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου, αλλά και ένα νέο Σύστημα που θα επιτρέπει την ανύψωση του αυτοκινήτου κατά 40 χλστ. εμπρός και 25 χλστ. πίσω, για ταχύτητες έως 60 χλμ./ώρα.
TAG