Νέα ανανέωση για το Mazda MX-5

Με περισσότερο αισθητικό δυναμισμό έρχεται το MX-5, ύστερα από τη νέα ανανέωση που το υπέβαλε η Mazda.
Για δεύτερη φορά στην 7ετή της παρουσία, η τρίτη γενιά του Mazda MX-5 περνά από το τραπέζι του πλαστικού για να υποστεί σε μια αισθητική ανανέωση. Και παράλληλα, να ενισχύσει την ασφάλεια που προσφέρει και τις χρωματικές της επιλογές.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι μικρές και αφορούν
κυρίως στα νέα χρώματα σε ταμπλό, τιμόνι και καθίσματα.
Η εκ νέου ανανεωμένη γενιά του MX-5 ενσωματώνει ένα ανασχεδιασμένο εμπρόσθιο τμήμα, με προφυλακτήρα που φιλοξενεί μεγαλύτερη εισαγωγή και νέες θέσεις για τους προβολείς ομίχλης. Παράλληλα, έχει προστεθεί και ένα αεροδυναμικό σπόιλερ, που βοηθά το ανανεωμένο ΜΧ-5 να δείχνει πιο δυναμικό από πριν. Διαθέσιμος επίσης είναι ένας νέος εξωτερικός γκρι χρωματισμός (Dolphin Gray Mica), αλλά και νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών. Στο εσωτερικό, ένα δερμάτινο σαλόνι με νέο χρωματισμό θα βρίσκεται στην λίστα των προαιρετικών στοιχείων του MX-5, όπως και νέοι χρωματισμοί για το τιμόνι και την κεντρική επένδυση του ταμπλό.

Για ακόμη πιο σπορτίφ οδικά χαρακτηριστικά, οι μηχανικοί
της Mazda επενέβησαν στην παροχή της ροπής και στα φρένα.
Εκτός όμως από το αισθητικό κομμάτι, το ανανεωμένο Mazda MX-5 περιλαμβάνει και κάποιες μηχανικές και τεχνικές βελτιώσεις. Αρχικά, η Mazda εφοδιάζει πλέον το ρόουντσέρ της με ένα Ενεργό Καπό, το οποίο ανασηκώνεται ελαφρώς σε περίπτωση σύγκρουσης με πεζό, για να μειώσει τον τραυματισμό του πεζού. Έπειτα, η Mazda αναφέρει ότι έχει μειώσει ελαφρώς το βάρος του αυτοκινήτου, ενώ οι μηχανικοί της προχώρησαν σε εκ νέου προγραμματισμό της παροχής της διαθέσιμης ροπής του 2λιτρου κινητήρα για να ελεγχθεί η επιτάχυνση πάνω στη στροφή, ενώ έχει επαναρυθμιστεί και το σύστημα πέδησης ώστε να παρέχεται καλύτερος έλεγχος κατά τη μετατόπιση του φορτίου στον εμπρός ή πίσω άξονα.
TAG