H Jaguar Land Rover διπλασιάζει τη χωρητικότητα του εργοστασίου της στη Μεγάλη Βρετανία λόγω υψηλής ζήτησης

Μια νέα επένδυση ύψους 650 εκατομμυρίων ευρώ πραγματοποιεί στο εργοστάσιό της στο Γουλβερχάμπτον της Μεγάλης Βρετανίας η Jaguar Land Rover, διπλασιάζοντας το μέγεθός του για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση των μοντέλων της.

Το εργοστάσιο της Jaguar Land Rover άνοιξε τις πύλες του μόλις τον προηγούμενο χρόνο και εκεί κατασκευάζεται ο 4κύλινδρος diesel
Ingenium κινητήρας της εταιρείας. Με τη νέα επένδυση, η βρετανική εταιρεία διπλασιάζει τη χωρητικότητα του εργοστασίου, για να μπορέσει να αυξήσει την παραγωγή των κινητήρων της που εφοδιάζουν μοντέλα όπως η Jaguar XE, το Land Rover Discovery Sport και το Range Rover Evoque.

Μέχρι σήμερα, στον ένα και κάτι χρόνο λειτουργίας του εργοστασίου έχουν κατασκευαστεί πάνω από 50.000 diesel κινητήρες, ωστόσο με την επικείμενη προσθήκη του κινητήρα Ingenium σε μοντέλα όπως το καινούργιο SUV Jaguar F-Pace ή το μεγάλο σεντάν Jaguar XF, αναμένεται να απαιτηθεί περαιτέρω αύξηση της παραγωγής, που θα καλυφθεί με τη νέα επέκταση. Μάλιστα, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, αναμένεται η έκταση του εργοστασίου να φθάνει τα 200.000 τετραγωνικά και το ανθρώπινο δυναμικό του να διπλασιάζεται στους 1.400 εργαζομένους.



TAG