Η πόλη του Μιλάνο απαγορεύει την κυκλοφορία αυτοκινήτων για 3 ημέρες

Με στόχο τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τα αυτοκίνητα απαγορεύονται να κυκλοφορούν στο Μιλάνο στις 28, 29 και 30/12.
Σε μια προσπάθεια να μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη, η πόλη του Μιλάνο αποφάσισε να απαγορεύσει την κυκλοφορία αυτοκινήτων και μηχανών για 3 μέρες, στις 28, 29 και 30 Δεκεμβρίου.

Η τριήμερη αυτή απαγόρευση ισχύει για τις ώρες από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι και έρχεται ως αποτέλεσμα των πολύ καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες μέρες στην πόλη και την απουσία βροχής, που όμως έχουν οδηγήσει σε πολύ μεγάλη αύξηση τους δείκτες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Κατά τις τρεις αυτές ημέρες, οι αρχές της πόλης θα βάλουν σε ισχύ ένα ειδικό ολοήμερο εισιτήριο για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το οποίο θα έχει κόστος 1,50 ευρώ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η πόλη του Μιλάνο δεν είναι η πρώτη φορά που παίρνει τέτοια μέτρα για να μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση, αφού πριν από τέσσερα χρόνια και για 10 ώρες είχε ξανά απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη.
TAG