Με 630 άλογα η νέα Mercedes-AMG S 65 Cabrio

Σε μια επίδειξη ισχύος, η Mercedes αποκάλυψε σήμερα την κορυφαία AMG S 65 Cabrio, με 6λιτρο V12 bi-turbo βενζινοκινητήρα 630 ίππων και 1.000 Nm ροπής!

Ο κινητήρας της πιο ισχυρής Mercedes S-Class Cabrio συνδυάζεται με το αυτόματο, διπλού συμπλέκτη AMG Speedshift Plus 7G-Tronic κιβώτιο, για να προσφέρει 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δλ. και τελική ταχύτητα που ηλεκτρονικά περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.

Την ίδια στιγμή, η νέα Mercedes-AMG S 65 Cabrio έχει 12,0 λτ./100 χλμ. μέση εργοστασιακή κατανάλωση, ενώ οι εκπομπές ρύπων της είναι 272 γρ./χλμ.

Από εκεί και πέρα, η ανοικτή κορυφαία S-Class διαθέτει μια ειδικής επεξεργασίας υφασμάτινη οροφή 3 στρωμάτων για βελτιωμένη ηχομόνωση, η οποία απαιτεί 17 δλ. για να ανοίξει ακόμη και εν κινήσει (σε ταχύτητες έως 50 χλμ./ώρα).

Σχεδιαστικά, το γερμανικό μοντέλο διακρίνεται για τους πιο επιθετικούς του προφυλακτήρες με τις μεγάλες εισαγωγές στον εμπρόσθιο εξ αυτών, τα περιμετρικά αεροδυναμικά βοηθήματα, αλλά και τους μεγάλους τροχούς 20 ιντσών με ελαστικά 255/40 εμπρός και 285/35 πίσω.

Στο εσωτερικό, συναντούμε άκρως πολυτελή και παράλληλα σπορ καθίσματα με ειδικό Nappa δέρμα, ηλεκτρική ρύθμιση και κλιματισμό, καθώς και ένα πλήρες πακέτο στοιχείων άνεσης (θερμαινόμενα υποβραχιόνια και πίσω καθίσματα, «έξυπνο» σύστημα κλιματισμού, σύστημα εξαερισμού Airscarf και πολλά άλλα).

Η νέα Mercedes-AMG S 65 Cabrio θα είναι διαθέσιμη για παραγγελίες από τις αρχές Απριλίου, με τα πρώτα μοντέλα να φθάνουν στις εκθέσεις της εταιρείας ένα μήνα αργότερα. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι τιμές της.
TAG