Επιστρέφει η Alfa Romeo στη Φόρμουλα 1;

Η Alfa Romeo είναι έτοιμη να επιστρέψει στην F1 μετά το 1985 και την τελευταία της παρουσία στο Πρωτάθλημα.
Μια από τις πιο ιστορικές μάρκες της εποχής μας, η Alfa Romeo, είναι πολύ κοντά στο να επιστρέψει στη Φόρμουλα 1 μετά από 30 και πλέον χρόνια, ύστερα από σχετικές δηλώσεις του Προέδρου της Fiat κ. Σέρτζιο Μαρκιόννε.

«Είναι απίστευτο το πως η Alfa Romeo παραμένει μέσα στις καρδιές των ανθρώπων», δήλωσε ο κ. Μαρκιόννε σε δημοσιογράφους στο Μαρανέλλο της Ιταλίας, προσθέτοντας: «Για αυτό το λόγο και σκεπτόμαστε να επαναφέρουμε την Alfa Romeo στη Φόρμουλα 1»!

Με αυτές τις δηλώσεις του ισχυρού άνδρα της Fiat γίνεται πλέον αντιληπτό ότι είμαστε κοντά στην επιστροφή μιας από τις ιστορικότερες μάρκες στη Φόρμουλα 1. Θυμίζουμε άλλωστε ότι τα δύο πρώτα Παγκόσμια Πρωταθλήματα F1 της ιστορίας, αυτά του 1950 και του 1951, κατακτήθηκαν από αυτοκίνητα της Alfa Romeo, στα χέρια δύο οδηγών-θρύλων, του Ιταλού Τζουζέπε «Νίνο» Φαρίνα και το Αργεντίνου Χουάν Μανουέλ Φάντζιο.

Στη συνέχεια, η Alfa Romeo επέστρεψε στη Φόρμουλα 1 ως προμηθευτής κινητήρων τις δεκαετίες του 1960 και 1970, ενώ επέστρεψε ως κατασκευαστής το 1979 και μέχρι την τελευταία της εμφάνιση το 1985. 

Έκτοτε, η Ferrari ήταν αυτή που αποτέλεσε -με ιδιαίτερη επιτυχία- τον εκπρόσωπο του Fiat Group στη Φόρμουλα 1, ωστόσο, με την επικείμενη αποδέσμευση της Ferrari από τον Όμιλο (για οικονομικούς λόγους), ο δρόμος ανοίγει για την επιστροφή της Alfa Romeo στη F1.
TAG