Νέο, αυτόνομο Rinspeed Σtos Concept βασισμένο στη BMW i8

To νέο πρωτότυπο Rinspeed Σtos εντυπωσιάζει με τις τεχνολογίες που εφαρμόζει.
Η ελβετική Rinspeed αποκάλυψε σήμερα το νέο πρωτότυπο Σtos, που βασίζεται πάνω στην BMW i8 και αποτελεί μια υβριδική σπουδή για ένα αυτόνομο όχημα υψηλής τεχνολογίας του άμεσου μέλλοντος.

Το εσωτερικό με τις δύο μεγάλες οθόνες 21,5 ιντσών, διαθέτει
ακόμη και αναδιπλούμενο μέσα στο ταμπλό τιμόνι!
Το πρωτότυπο Rinspeed Σtos θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο στη Διεθνή Έκθεση Ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας και όπως προείπαμε, βασίζεται στο BMW i8, με πολλές όμως αλλαγές που του έχουν δώσει έναν έντονα φουτουριστικό χαρακτήρα.

Το πιο χαρακτηριστικό του στοιχείο είναι η δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης και έτσι, στο εσωτερικό, το τιμόνι είναι πλήρως αναδιπλούμενο και μπορεί να αποθηκευθεί μέσα στο ταμπλό του αυτοκινήτου, όποτε ο οδηγός δεν το χρειάζεται.

Παράλληλα, το εσωτερικό του αυτοκινήτου χαρακτηρίζεται από την παρουσία δύο τεράστιων οθονών 21,5 ιντσών ultra-HD, οι οποίος μπορούν να ρυθμιστούν ανεξάρτητα, για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση στους επιβάτες. Στον ίδιο τομέα, με τη χρήση της τεχνολογίας Harman Connected Car, προσφέρεται ένας προσωπικός βοηθός που παρέχει πληροφορίες, σκέφτεται και αντιδρά, χωρίς να ενοχλεί τους επιβάτες του οχήματος. 

Άκρως εντυπωσιακή είναι η ύπαρξη 8 HD εξωτερικών καμερών, που καλύπτουν πλήρως το χώρο γύρω από το αυτοκίνητο και προσφέρουν πανοραμική απεικόνιση κατά 180 μοίρες στο εμπρός και πίσω τμήμα του. Μέσα στο πνεύμα της εποχής είναι και η ύπαρξη ενός drone, που μπορεί κανείς να το χειριστεί μέσα από το αυτοκίνητο και να το απογειώσει/προσγειώσει σε μια ειδική πλατφόρμα στο πίσω μέρος!
TAG