Πισωκίνητη και η Alfa Romeo Giulietta!

Μετά τη νέα Giulia, που αναμένουμε το 2016, φαίνεται ότι και η επόμενη γενιά της Alfa Romeo Giulietta θα είναι πισωκίνητη, σε μια κίνηση που ξυπνάει μνήμες από το πισωκίνητο παρελθόν της ιστορικής ιταλικής μάρκας.

Ευχάριστα τα νέα για τους απανταχού Alfisti, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του σχεδιαστή του Fiat Group Alberto Dilillo, η δεύτερη γενιά της μικρομεσαίας Giulietta που θα δούμε το 2017, θα βασιστεί σε μια μικρότερη εκδοχή της πλατφόρμας της νέας Giulia, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι πισωκίνητη!

Με τον τρόπο αυτό η Alfa Romeo από τη μια μειώνει το κόστος εξέλιξης των νέων της μοντέλων, αφού ουσιαστικά χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα, ενώ από την άλλη δίνει στην επόμενη Giulietta ένα μοναδικό χαρακτηριστικό στην κατηγορία, μιας και ήδη γνωρίζουμε ότι η επόμενη BMW Σειρά 1 που θα δούμε στα τέλη της ίδιας χρονιάς, θα είναι προσθιοκίνητη.

Και τέλος, η υιοθέτηση μιας πισωκίνητης πλατφόρμας δίνει την ευκαιρία στη νέα Alfa Romeo Giulietta να αποκτήσει και ένα κορυφαίο μοντέλο super υψηλών επιδόσεων, στα πρότυπα της νέας Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde των 510 ίππων.

Πηγή: Autoexpress
TAG