Το 2017 το νέο cοmpact SUV της Volvo - Επιστρέφει και το Volvo S40!

Το νέο compact SUV της Volvo θα στοιχεία της σχεδίασής του (π.χ. μάσκα, φωτιστικά σώματα), από το μεγαλύτερο XC90.
Σε σχεδόν ένα χρόνο από σήμερα η Volvo θα λανσάρει το πρώτο της compact SUV με την ονομασία «XC40», που θα αποτελέσει και τον προπομπό μιας νέας εξάπλωσής της στα μικρομεσαία μοντέλα.

Το νέο XC40 θα βασιστεί πάνω στην καινούργια Compact Modular Architecture (CMA) πλατφόρμα της Volvo, που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Κινέζικη Geely. Πάνω σε αυτό το πάτωμα θα βασιστεί τόσο η επόμενη γενιά του V40, όσο και η νέα γενιά του S40, που θα είναι ένα μικρομεσαίο σεντάν.

Ειδικά για το νέο XC40, η Volvo θα προσφέρει στο νέο της μοντέλο μια μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με τα συνήθη Crossover, κατατάσσοντάς το έτσι στην κατηγορία των SUV. Παράλληλα, σχεδιαστικά το αυτοκίνητο θα επηρεαστεί από τη νεότερη γενιά του Volvo XC90, φέροντας μεταξύ άλλων την ίδια μάσκα και LED φωτιστικά.

Στο πεδίο των μηχανικών συνόλων, η νέα πλατφόρμα είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να μπορεί να λάβει και υβριδικά συστήματα κίνησης και έτσι, είναι πολύ πιθανό να δούμε μια έκδοση του είδους με μικρό βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα.

Ο τόπος παραγωγής του νέου Volvo XC40, μαζί με τα νέα V40 και S40, θα είναι το εργοστάσιο της εταιρείας στη Γάνδη του Βελγίου, με το νέο μικρό SUV χρονικά να είναι το πρώτο από τα τρία νέα μοντέλα που θα μπουν στην παραγωγή.

Πηγή: Autocar
TAG