Daihatsu: 3 νέα πρωτότυπα Copen στο Τόκιο

Το Daihatsu Copen Coupe είναι ένα πρωτότυπο για την κουπέ έκδοση του μικρού ιαπωνικού κάμπριο.
Στην επικείμενη Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο (15-17/01), η Daihatsu θα παρουσιάσει 3 νέα πρωτότυπα βασισμένα στη νέα γενιά του μικρού κάμπριο Copen, το οποίο δεν διατίθεται στην Ευρώπη.

Το δεύτερο νέο πρωτότυπο της Daihatsu μας δείχνει το πως
μπορεί να είναι ένα Copen με αμάξωμα Shooting Brake.
Το Daihatsu Copen, το μικρό κάμπριο που γνωρίσαμε και στην ελληνική αγορά από το 2002 μέχρι και το 2012, έχει μπει στη δεύτερη γενιά του, χωρίς όμως να διατίθεται στην Ευρώπη ύστερα από την απόσυρση της μάρκας από τη Γηραιά Ήπειρο το 2013.

Στην Ασία ωστόσο η Daihatsu συνεχίζει κανονικά τη δραστηριότητά της και έτσι, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, η εταιρεία θα παρουσιάσει τρεις διαφορετικές πρωτότυπες εκδόσεις αμαξώματος του δεύτερης γενιάς Copen.

H Daihatsu οραματίζεται και εκτός δρόμου έκδοση του Copen,
με το πρωτότυπο Copen Adventure.
Η πρώτη από αυτές είναι το Daihatsu Copen Coupe Concept, το οποίο εκτός από το κουπέ αμάξωμα, διαθέτει νέα στρογγυλά φωτιστικά σώματα εμπρός-πίσω, διαφορετική μάσκα, νέους προφυλακτήρες, πίσω αεροτομή, καθώς και διπλές πίσω εξατμίσεις.

Το δεύτερο πρωτότυπο είναι το Copen Shooting Brake Concept, που βασίζεται πάνω στο Copen έχοντας οροφή που τραβιέται προς τα πίσω και πέφτει σχεδόν κάθετα στο πίσω τμήμα, εξασφαλίζοντας εκτός των άλλων μεγαλύτερο χώρο αποσκευών.

Τέλος, το τρίτο νέο πρωτότυπο Daihatsu Copen είναι το Copen Adventure, με σαφώς πιο διαφοροποιημένη εμφάνιση, τονισμένους θόλους, μεγαλύτερους τροχούς, αλλά και περισσότερη απόσταση από το έδαφος που τονίζει τον off road του χαρακτήρα.
TAG