Η Ford ετοιμάζει υβριδική έκδοση για το Pick-Up F-Series

Η υβριδική έκδοση του Ford F-Series θα μειώσει ρύπους και κατανάλωση, χωρίς να θυσιάζονται η απόδοση και οι επιδόσεις.
Η υβριδική φρενίτιδα των κατασκευών θα αγγίξει σύντομα ακόμα και τα παραδοσιακά μεγάλα αμερικάνικα Pick-Up, με το best-seller αυτών, το Ford F-Series, να ετοιμάζεται να λάβει υβριδική έκδοση μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ford κ. Μαρκ Φιλντς σε συνέντευξή του, η εταιρεία δουλεύει ήδη πάνω σε μια πισωκίνητη, υβριδική έκδοση του μεγάλου και άκρως πετυχημένου εμπορικά Pick-up της.

Ο λόγος της ύπαρξης μιας υβριδικής εκδοχής σε ένα θηριώδες Pick-Up του είδους είναι φυσικά περιβαλλοντικός και έχει να κάνει με τη μείωση των εκπομπών ρύπων του, εξ ου και ο κ. Φιλντς τόνισε ότι η υβριδική έκδοση του F-Series θα είναι αποκλειστικά δικίνητη.

Εκτός πάντως της υβριδικής έκδοσης του F-Series, η Ford έχει προβεί και σε μια σειρά από άλλα μέτρα από σήμερα, που μειώνουν τις εκπομπές ρύπων και την κατανάλωση του μεγάλου της Pick-Up. Έτσι στην πιο πρόσφατη, 13η γενιά του, το αυτοκίνητο έχει για πρώτη φορά πλήρως αλουμινένιο αμάξωμα που μειώνει το βάρος του, ενώ για πρώτη φορά φέρει turbo και μικρότερου κυβισμού (2,7 λίτρων) βενζινοκινητήρες.
TAG