Στην παραγωγή το πρώτο μικρομεσαίο της Infiniti

Το νέο Q30 είναι το πρώτο μοντέλο της Infiniti που κατασκευάζεται σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Ξεκίνησε την παραγωγή του το νέο Q30, το πρώτο μικρομεσαίο μοντέλο στην ιστορία της Infiniti, το οποίο έχει την ίδια πλατφόρμα, ανάρτηση και κινητήρες με τη Mercedes A-Class.

Το Infiniti Q30 θα τεθεί αντιμέτωπο με το Audi A3,
τη BMW Σειρά 1 και τη Mercedes A-Class.
Το νέο Infiniti Q30 κατασκευάζεται σε ευρωπαϊκό έδαφος, στο εργοστάσιο της Nissan στο Σάντερλαντ της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι όχι μόνο το πρώτο μικρομεσαίο αυτοκίμητο και παράλληλα το μικρότερο Infiniti της ιστορίας, αλλά και το πρώτο μοντέλο της μάρκας που κατασκευάζεται στην Ευρώπη. Η διάθεση του Q30 θα γίνει πανευρωπαϊκά, ενώ παράλληλα θα εξαχθεί και στις αγορές των Η.Π.Α. και της Κίνας.

Το νέο μοντέλο αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ της Nissan («μαμάς» της Infiniti) και της Daimler, με αποτέλεσμα να μοιράζεται όλα τα μηχανικά και τεχνικά του μέρη με τη Mercedes A-Class (μεταξύ των οποίων και τον 1,5 λτ. dCi πετρελαιοκινητήρα της Renault). Ακόμη και στο εσωτερικό του μπορεί να δει κανείς στοιχεία που προέρχονται αυτούσια από την επιτυχημένη μικρομεσαία Mercedes

Σε ό,τι αφορά στη χώρα μας, προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια εισαγωγής του μιας και η Infiniti έτσι κι αλλιώς είναι απούσα.
TAG