Νέο εργοστάσιο της Jaguar Land Rover στη Σλοβακία

Για πρώτη φορά μοντέλα της Jaguar Land Rover θα κατασκευάζονται σε ευρωπαϊκό έδαφος εκτός της Μεγάλης Βρετανίας.
Ένα νέο εργοστάσιο θα κατασκευάσει η Jaguar Land Rover στη Σλοβακία, σε μια επένδυση ύψους 1,38 δισ. ευρώ. Το εργοστάσιο θα ξεκινήσει την παραγωγή του στα τέλη του 2018.

Η ετήσια παραγωγή του νέου εργοστασίου της Jaguar Land Rover θα φτάσει τα 150.000 αυτοκίνητα και οι εργασίες για την κατασκευή του θα ξεκινήσουν το 2016.

Το νέο εργοστάσιο της εταιρείας είναι το πρώτο της στην Ευρώπη εκτός της Μεγάλης Βρετανίας και θα βρίσκεται στην πόλη της Νίτρα, στη δυτική Σλοβακία. Συνολικά, στο νέο εργοστάσιο αναμένεται σταδιακά να προσληφθούν 2.800 νέοι εργαζόμενοι, με τις Jaguar και Land Rover που θα κατασκευαστούν εκεί να είναι η νέα γενιά των πλήρως αλουμινένιων μοντέλων των δύο εταιρειών.

Η Jaguar Land Rover επέλεξε τη Σλοβακία για το νέο της εργοστάσιο λόγω των πολύ καλών υποδομών της χώρας και της ευκολίας στην προμήθεια των ανταλλακτικών. Παράλληλα, στο όλο project υπάρχει και συμμετοχή του κράτους, σε επένδυση ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ. 

Για τη Σλοβακία, το νέο εργοστάσιο της Jaguar Land Rover έρχεται να προστεθεί σε αυτά των VW (Μπρατισλάβα), Kia (Ζιλίνα) και PSA Peugeot-Citroen (Τρνάβα), θέτοντάς την έτσι ως μια από τις πιο ισχυρές αυτοκινητοπαραγωγές χώρες της Ευρώπης.
TAG