Στο Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο το νέο Lexus LC

Την έκδοση παραγωγής του άκρως εντυπωσιακού πρωτότυπου Lexus LF-LC θα δούμε στο Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο.
Η Lexus βάζει τελικά στην παραγωγή το πρωτότυπο LF-LC του 2012 και πλέον, θα το δούμε ως νέο LC στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Με δυναμικούς κινητήρες βενζίνης 477 ίππων και υβριδικό με
επίσης πάνω από 470 άλογα θα δούμε το νέο Lexus LC.
Το πρωτότυπο LF-LC της Lexus παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2012 στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ κλέβοντας τις εντυπώσεις με τις άκρως δυναμικές γραμμές του. Και πλέον, ακριβώς 4 χρόνια αργότερα, το πρωτότυπο παίρνει το δρόμο για την παραγωγή και μας οδηγεί στο νέο Lexus LC 500, το οποίο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του και πάλι στο Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο.

Το αυτοκίνητο, θα είναι ένα κουπέ υψηλών επιδόσεων 2+2 θέσεων, το οποίο θα διατηρήσει την άκρως δυναμική σχεδίαση του πρωτότυπου. Θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, το LC 500 και το LC 500h. Στην πρώτη περίπτωση ο κινητήρας του θα είναι ένας 5,0 λτ. V8 βενζινοκινητήρας 477 ίππων, ενώ στη δεύτερη θα υπάρχει ένα υβριδικό σύστημα κίνησης με βενζινοκινητήρα 3,5 λίτρων V6 313 ίππων και ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 220 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς αναμένεται να ξεπερνά τα 470 άλογα.

Εκτός από τις παραπάνω δύο εκδόσεις του νέου Lexus LC, αναμένεται το 2018 να μπει στην παραγωγή μια ακόμη πιο extreme έκδοση του νέου κουπέ μοντέλου. Αυτή, θα ονομαστεί «LC R» και θα συνδυάζει έναν νέο 4λιτρο V8 βενζινοκινητήρα με 2 ηλεκτρικά turbo, έχοντας τελική ισχύ 612 ίππων. Οι επιδόσεις αναμένονται άκρως εκρηκτικές.

Πηγή: Motoring
TAG