Η κορυφαία McLaren P1 τελειώνει την περιορισμένη παραγωγή της

Μετά από 375 μοναδικά αυτοκίνητα, η McLaren P1 ολοκλήρωσε επίσημα την παραγωγή της.
Η 375η και τελευταία McLaren P1 βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της βρετανικής φίρμας, δίνοντας έτσι τέλος στην κατασκευή ενός από πιο γρήγορα αυτοκίνητα του πλανήτη.

Η εικονιζόμενη, τελευταία McLaren P1 έφερε ειδικό πορτοκαλί
χρωματισμό, ως φόρο τιμής στην τελευταία McLaren F1.
Πιστή στις δηλώσεις της, η McLaren ολοκλήρωσε την περιορισμένη παραγωγή της κορυφαίας P1, με την κατασκευή του 375ου και τελευταίου αυτοκινήτου. Πρόκειται για μια P1 σε ειδικό πορτοκαλί χρώμα, που εμπνέεται από τον αντίστοιχο χρωματισμό της τελευταίας McLaren F1 της δεκαετίας το '90.

Παράλληλα, η τελευταία P1 έφερε εξωτερικές λεπτομέρειες από ανθρακονήματα (σπόιλερ, διαχύτη, πλαϊνούς αεραγωγούς), ενώ στο εσωτερικό ξεχώριζαν οι μοναδικές λεπτομέρειες από το τμήμα εξατομίκευσης MSO της McLaren.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι κάθε μια από τις 375 McLaren P1 που κατασκευάστηκαν φτιάχτηκε με βάση τις ακριβείς επιθυμίες του ιδιοκτήτη της, ώστε καμία από τις 375 P1 να μην είναι ίδια με άλλη. Για να ολοκληρώσει την παραγωγή μιας και μόνο P1, η McLaren χρειαζόταν 17 ολόκληρες ημέρες.

Θυμίζουμε, ότι η McLaren P1 χρησιμοποιεί για την κίνησή της ένα εκρηκτικό υβριδικό σύστημα κίνησης, που συνδυάζει έναν 3,8 λτ. V8 βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τελική ισχύ 916 ίππων και μέγιστη ροπή 900 Nm. Τα νούμερα των επιταχύνσεων ζαλίζουν, αφού το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε μόλις 2,8 δλ., το 0-200 χλμ./ώρα σε 6,8 δλ. και το 0-300 χλμ./ώρα σε 16,5 δλ. Η τελική ταχύτητα φθάνει τα 350 χλμ./ώρα.
TAG