Η εκρηκτική νέα Lotus Exige Sport 350

Στη γκάμα της Lotus Exige η νέα Exige Sport 350 έρχεται για να τοποθετηθεί στην κορυφή των επιλογών του βρετανικού κουπέ, προσφέροντας εκρηκτικές επιδόσεις και μοναδικά οδικά χαρακτηριστικά.

Η νέα Lotus Exige Sport 350 αντικαθιστά την προηγούμενη κορυφαία Exige S, όντας ακόμη πιο ελαφριά, γρήγορη και πιο επιθετική σχεδιαστικά.

Ειδικά στο πεδίο του βάρους, το νέο μοντέλο είναι 51 κιλά πιο ελαφρύ σε σχέση με το προηγούμενο, έχοντας συνολικό βάρος 1.125 κιλών. Ανάμεσα στα μέτρα περιορισμού του βάρους που έχουν πάρει οι μηχανικοί της Lotus ξεχωρίζουμε την πιο ελαφριά μπαταρία, τις επίσης πιο ελαφριές βάσεις κινητήρα, τη νέα κεντρική κονσόλα στο εσωτερικό, τις ειδικές ελαφριάς κατασκευής ζάντες αλουμινίου, ακόμη και την ελαφρύτερη σωλήνωση του συστήματος θέρμανσης και κλιματισμού.

Στο πεδίο του κινητήρα, ο υπερτροφοδοτούμενος V6 των 3,5 λίτρων αποδίδει πλέον 350 ίππους και επιτρέπει στην Exige Sport 350 να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα και να έχει τελική ταχύτητα 274 χλμ./ώρα. Βελτιώσεις για γρηγορότερες αλλαγές έχει λάβει το μηχανικό κιβώτιο, ενώ υπάρχει και επιλογή για 6τάχυτο αυτόματο με χειριστήρια στο τιμόνι. Η επιλογή αυτή βελτιώνει το 0-100 χλμ./ώρα κατά 0,1 δλ., ορίζοντάς το πλέον στα 3,8 δλ.

Στις υπόλοιπες αλλαγές της Exige Sport 350 ξεχωρίζουμε τα πιο σφιχτά ελατήρια και την αλλαγμένη γεωμετρία της ανάρτησης, που σε συνδυασμό με τον περιορισμό του βάρους, κάνουν αυτή την Exige την πιο γρήγορη στην ιστορία της Lotus στο γύρο της πίστας δοκιμών της εταιρείας στο Χέδελ της Μεγάλης Βρετανίας (1 λ., 29.8 δλ.). 

Σε ό,τι αφορά τέλος στο λανσάρισμά της, η νέα Lotus Exige Sport 350 θα ξεκινήσει τη διάθεσή της στην Ευρώπη τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
TAG