Η Mercedes εξελίσσει νέα πλατφόρμα ειδικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Πάνω στη νέα πλατφόρμα της Mercedes θα χτιστούν 4 νέα ηλεκτρικά μοντέλα, που θα παρουσιαστούν το 2018.
Ακολουθώντας τα βήματα της BMW με τη σειρά ηλεκτρικών «i» μοντέλων, η Mercedes εξελίσσει τη δική της, αποκλειστική για ηλεκτρικά αυτοκίνητα πλατφόρμα, που θα μας φέρει μια σειρά από νέα μοντέλα το 2018.

Η νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Mercedes
έχει πολλά κοινά με το δάπεδο MRA της C-Class.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, η νέα πλατφόρμα ονομάζεται EVA και έχει πολλές ομοιότητες με την πλατφόρμα MRA, πάνω στην οποία βασίζεται η C-Class, αλλά και η νέα E-Class.

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που θα βασιστεί πάνω σε αυτό το νέο δάπεδο θα το δούμε το 2018 και θα είναι ένα νέο ηλεκτρικό σεντάν με διαστάσεις ανάμεσα στη Mercedes C-Class και την E-Class. Αμέσως μετά θα δούμε ένα ηλεκτρικό crossover ίδιων διαστάσεων, που θα τοποθετηθεί στη γκάμα μεταξύ της Mercedes GLC και της GLE.

Στην κορυφή της γκάμας των νέων ηλεκτρικών μοντέλων της Mercedes θα τοποθετηθούν ένα νέο μοντέλο του είδους στο μέγεθος της S-Class, αλλά και ένα μεγάλο SUV, που θα είναι και το μεγαλύτερο συνολικά στη γκάμα της μάρκας.

Στις πισωκίνητες εκδόσεις των νέων ηλεκτρικών της Mercedes θα έχουμε έναν ηλεκτροκινητήρα 400 ίππων, ενώ στις τετρακίνητες, θα υπάρχει και ένας έξτρα ηλεκτροκινητήρας στο πίσω μέρος με ισχύ από 120 έως 200 ίππους, ανάλογα με το μοντέλο. Επιπλέον, τα νέα μοντέλα θα εφοδιάζονται με εξελιγμένη, ηλεκτρικά ενεργή ανάρτηση, ηλεκτρικό διαφορικό, αλλά και high-tech σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

Πηγή: CAR
TAG