Η Gumpert πωλήθηκε σε εταιρεία από το Χονγκ Κονγκ

Με νέο ιδιοκτήτη θα πορευτεί η γερμανική Gumpert, που έγινε ιδιαίτερα γνωστή μέσω του supercar Apollo του 2008.
Η Gumpert, η γερμανική εταιρεία κατασκευής supercars που έγινε γνωστή με το εξωτικό Gumpert Apollo, ύστερα από πολλά οικονομικά προβλήματα φέρεται ότι έχει πλέον νέο ιδιοκτήτη που της δίνει τη δυνατότητα να ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον.

Το εικονιζόμενο Explosion, αναμένεται να είναι ένα από τα νέα
μοντέλα της Gumpert που θα μπουν στην παραγωγή.
Η εταιρεία που δημιουργήθηκε από το Roland Gumpert, πρώην επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Audi, έγινε παγκοσμίως γνωστή το 2008 όταν το supercar της με την ονομασία «Apollo», έκανε το γρηγορότερο χρόνο στην πίστα του Top Gear, νικώντας υπεραυτοκίνητα όπως η Bugatti Veyron και το Pagani Zonda.

Παράλληλα, το Gumpert Apollo έκανε και έναν από τους γρηγορότερους χρόνους στην ιστορία της πίστας του Nürburgring, κρατώντας μάλιστα μέχρι σήμερα την 6η θέση όλων των εποχών στη λίστα των πιο γρήγορων γύρων.

Όμως, οικονομικά προβλήματα έφεραν το 2013 την εταιρεία πριν την καταστροφή, φαίνεται ωστόσο τελικά ότι η εξαγορά της από ένα γκρουπ που απαρτίζεται από πελάτες που έχουν σχέση με την εταιρεία SPS Automotive Performance του Χονγκ Κονγκ, θα της επιτρέψει να επανακάμψει και να φέρει στην αγορά νέα project, όπως αυτό του Gumpert Explosion, που φιλοδοξεί να είναι το αρχικό μοντέλο στη γκάμα της εταιρείας.

Πηγή: GT Spirit
TAG