Νέο Nissan Titan με V8 βενζινοκινητήρα 390 ίππων

Με τον νέο V8 βενζινοκινητήρα, το Titan δίνει πλέον μια δεύτερη επιλογή κινητήρα, εκτός του επίσης V8 diesel.
Η Nissan προσθέτει στη γκάμα του μεγάλου Pick-Up Titan έναν νέο 5,6 λίτρων V8 βενζινοκινητήρα με 390 άλογα και 544 Nm ροπής, που ταιριάζει γάντι στον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του κορυφαίου της μοντέλου.

Το νέο μοτέρ φέρει άμεσο ψεκασμό και μεταβλητό χρονισμό
των βαλβίδων, έχοντας ονομαστική απόδοση 390 ίππων.
Μέχρι σήμερα, η νέα γενιά του Nissan Titan που μπήκε στην παραγωγή στα τέλη του Νοέμβρη, συνδυαζόταν μόνο με έναν 5,0 λίτρων V8 turbodiesel κινητήρα 310 ίππων και 752 Nm ροπής.

Πλέον όμως το μεγάλο Pick-Up της Nissan αποκτά και έναν εξίσου δυνατό V8 βενζινοκινητήρα 5,6 λίτρων με 390 ίππους και 544 Nm ροπής, ο οποίος έχει 73 άλογα περισσότερα και 22 Nm ροπής πιο πολλά, σε σχέση με το αντίστοιχο μοτέρ της προηγούμενης γενιάς Titan.

Παράλληλα, ο νέος κινητήρας είναι σαφώς πιο σύγχρονος, αφού διαθέτει άμεσο ψεκασμό, 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο (32 συνολικά), αλλά και μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων. Συνδυάζεται δε με ένα νέο 7 σχέσεων αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Περαιτέρω στοιχεία επιδόσεων και δυνατοτήτων του Titan με το νέο βενζινοκινητήρα δεν δίνει προς το παρόν στη δημοσιότητα η Nissan, ωστόσο τονίζεται ότι αυτά θα είναι διαθέσιμα κοντά στην ημερομηνία διάθεσης του αυτοκινήτου στην αγορά των Η.Π.Α. την ερχόμενη άνοιξη.
TAG