Το 2019 θα έρθει η πρώτη BMW με κάμερες αντί για καθρέπτες

Στην παραγωγή θα βάλει η BMW την τεχνολογία με κάμερες αντί για καθρέπτες, που μας έδειξε το πρωτότυπο i8 Mirrorless.
Η BMW έχει δουλέψει πολύ πάνω στην τεχνολογία της παρουσίας καμερών αντί για τους παραδοσιακούς καθρέπτες και φαίνεται ότι, σε μια τριετία θα δούμε το πρώτο μοντέλο του είδους στην παραγωγή.

Η νέα τεχνολογία των περιμετρικών καμερών θα βελτιώσει
την ασφάλεια, την άνεση, αλλά και την αεροδυναμική.
Αυτό αποκάλυψε στο γερμανικό Focus ο Υπεύθυνος Εξέλιξης της BMW, κ. Elmar Frickenstein, ο οποίος τόνισε ότι η αντικατάσταση των καθρεπτών από κάμερες, θα αυξήσει την ασφάλεια, την άνεση, αλλά και θα βελτιώσει την αεροδυναμική των αυτοκινήτων της μάρκας, με οφέλη και στην κατανάλωση καυσίμου.

Ήδη, η BMW μας έχει δείξει μέσω του πρωτότυπου i8 Mirrorless της Έκθεσης Ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας στις αρχές του έτους και στην πράξη την νέα τεχνολογία, με το πρωτότυπο να διαθέτει δύο μικρές πλαϊνές κάμερες στη θέση των καθρεπτών και μια ακόμη στο πίσω παρμπρίζ. Η απεικόνιση των καμερών γίνεται πάνω στον παραδοσιακό μεσαίο εσωτερικό καθρέπτη, που έχει αντικατασταθεί από μια ευρεία ψηφιακή οθόνη.

Σε ό,τι αφορά τέλος σε ποιο μοντέλο θα δούμε τη νέα τεχνολογία, αυτό προς το παρόν δεν είναι γνωστό, ωστόσο υποψήφια είναι η BMW Σειρά 7 (θα λάβει ανανέωση το 2019), που παραδοσιακά είναι η BMW εκείνη, η οποία λαμβάνει πρώτη όλες τις νέες τεχνολογίες της μάρκας.

Πηγή: Focus
TAG