Η Bosch παρουσιάζει το κόκπιτ του μέλλοντος

Γεμάτο οθόνες αφής που προσαρμόζονται ανάλογα με το εξωτερικό περιβάλλον είναι το εσωτερικό του πρωτότυπου της Bosch.
Στην Έκθεση Ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας (CES) που ξεκινά την Τετάρτη, η Bosch θα παρουσιάσει το πως οραματίζεται το εσωτερικό των αυτοκινήτων του άμεσου μέλλοντος, μέσω ενός νέου πρωτότυπου αυτοκινήτου.

Το πρωτότυπο της Bosch φέρει νέας γενιάς οθόνες αφής, που
προσομοιώνουν την αίσθηση πατήματος πραγματικών κουμπιών.
To πρωτότυπο της Bosch ξεχωρίζει για το εσωτερικό του και ιδίως το ταμπλό, που καλύπτεται πλήρως με οθόνες αφής, όπως και το τούνελ της κονσόλας, αλλά και μέρος των πλαϊνών θυρών.

Σε αυτές τις οθόνες προβάλλονται συνεχώς πληροφορίες που προσαρμόζονται με βάση το που βρίσκεται το αυτοκίνητο. Εάν π.χ. ένας πεζός βρεθεί στα δεξιά του αυτοκινήτου, η αντίστοιχη οθόνη ειδοποιεί αμέσως τον οδηγό για την παρουσία του.

Μέσω του ίδιου συστήματος, το αυτοκίνητο θα συνδέεται με την ηλεκτρονική ατζέντα του οδηγού, μεταφέροντάς τον στα ραντεβού που έχει και εάν ένα από αυτά ματαιώνεται, τότε αυτόματα το αυτοκίνητο θα παρουσιάζει τη διαδρομή προς το επόμενο. Παράλληλα, μέσω αυτού, ο οδηγός θα μπορεί να διεκπεραιώνει και εργασίες του σπιτιού που δεν μπορεί να κάνει λόγω απουσίας του (π.χ. την παραλαβή ενός δέματος).

Τέλος στην Έκθεση CES η Bosch θα παρουσιάσει και μια νέας γενιάς οθόνη αφής, η οποία δημιουργεί ένα είδος ανάδρασης με τα δάχτυλα του οδηγού, δίνοντάς του την αίσθηση ότι πατά πραγματικά κουμπιά και όχι μια οθόνη αφής. Με τον τρόπο αυτό, ο οδηγός αναγνωρίζει τι ακριβώς πατά, χωρίς να απαιτεί να πάρει το βλέμμα του από το δρόμο.
TAG