Η BMW θα γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της με το πρώτο αυτόνομο πρωτότυπό της!

Το πρώτο της πρωτότυπο αυτόνομης κίνησης θα μας δείξει η BMW στις 7 Μαρτίου.
Το 2016 η BMW συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή της και φαίνεται ότι ένας από τους τρόπους που θα το γιορτάσει, θα είναι η παρουσίαση του πρώτου αυτόνομου οχήματός της στην ιστορία, έστω σε πρωτότυπη μορφή.

Η BMW εξελίσσει συνεχώς την αυτόνομη οδήγηση, ώστε σε
περίπου 15 χρόνια να είναι έτοιμη για παραγωγή.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Επικεφαλής Πωλήσεων και Marketing της BMW, κ. Ian Robertson, η εταιρεία θα παρουσιάσει τη δική της πρωτότυπη πρόταση στο πεδίο της αυτόνομης οδήγησης κατά τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυσή της, στις 7 Μαρτίου.

«Έχουμε φθάσει στη φάση της αυτόνομης οδήγησης όπου δεν απαιτείται η χρήση των ποδιών του οδηγού και πλέον, βρισκόμαστε στη φάση όπου δεν απαιτείται η χρήση των ματιών και των αυτιών, αλλά μόνο για σύντομες περιόδους» τόνισε ο κ. Robertson. «Η αμέσως επόμενη φάση θα είναι αυτή όπου δεν θα απαιτείται και η χρήση του μυαλού του οδηγού», συνέχισε.

Ωστόσο, ο κ. Robertson τόνισε ότι παρότι σε περίπου 10 χρόνια η αυτόνομη οδήγηση θα είναι έτοιμη για να μπει στην παραγωγή, θα απαιτηθούν άλλα 5 περίπου χρόνια για να δούμε τα πρώτα αυτόνομα οχήματα στους δρόμους, ώστε να λυθούν περαιτέρω «ηθικά» προβλήματα όπως, π.χ. ποια θα είναι η αντίδραση του οχήματος σε περίπτωση που ένα φορτηγό κατευθύνεται πάνω του: Θα το αποφύγει, Θα το αποφύγει μπαίνοντας στο δρόμο ενός άλλου οχήματος με πιθανότατα να σκοτωθεί κάποιος από τους επιβάτες του, Θα το αποφύγει χτυπώντας έναν πεζό ή απλώς Θα αποφασίσει να παραμείνει στην πορεία του και να συγκρουστεί με το φορτηγό;

Πηγή: autocar
TAG