Αποκάλυψη του νέου DS 3

Με πιο μοντέρνο και δυναμικό εμπρόσθιο τμήμα, αλλά και με νέους κινητήρες, αποκαλύφθηκε το νέο DS 3.
Η DS, η πολυτελής μάρκα της Citroen, αποκάλυψε τα νέα DS 3 και DS 3 Cabrio, που έρχονται με ανανεωμένη εμφάνιση, νέους κινητήρες βενζίνης και diesel, αλλά και αναβαθμισμένο εσωτερικό.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει 8 μοτέρ βενζίνης και
diesel, από 75 μέχρι και 208 ίππους.
Το νέο DS 3 ουσιαστικά αποτελεί την ανανεωμένη έκδοση του γνωστού μας Citroen DS3, που έχει παρουσιαστεί το 2010. Σχεδιαστικά, στο γνώριμο αμάξωμα του μοντέλου ξεχωρίζει η νέα εμπρόσθια μάσκα με περισσότερο χρώμιο που «αγκαλιάζει» τη γρίλια, μαζί με τα νέα φωτιστικά μεγαλύτερων διαστάσεων. Αλλαγμένοι είναι και οι προφυλακτήρες, ενώ έχουν επανασχεδιαστεί οι πίσω προβολείς.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι νέες επενδύσεις και χρωματισμοί,
αλλά και το αναβαθμισμένο Σύστημα infotainment.
Στο εσωτερικό του DS 3 έχει προστεθεί ένα αναβαθμισμένο Σύστημα πολυμέσων με βελτιωμένες λειτουργίες για περισσότερη συνδεσιμότητα, που συνδυάζεται με νέα οθόνη αφής στο κέντρο της κεντρικής κονσόλας μεγέθους 7 ιντσών. Παράλληλα, η DS έχει προσθέσει περισσότερες επιλογές συνδυασμών χρωμάτων και επενδύσεων, νέα δέρματα για το σαλόνι, ενώ έχει βελτιώσει περαιτέρω την ποιότητα κατασκευής.

Στους κινητήρες, το νέο DS 3 συνδυάζεται με 5 turbo βενζινοκινητήρες και 3 diesel. Ξεχωρίζουν οι νέοι βενζινοκινητήρες 1,2 λίτρων turbo με 110 και 130 ίππους, που έχουν μέση κατανάλωση από 4,3 λτ./100 χλμ. και εκπομπές ρύπων από 105 γρ./χλμ. Πιο οικονομική επιλογή είναι ο diesel 1.600άρης BlueHDI των 100 ίππων, με εκπομπές CO2 μόλις 79 γρ./χλμ.

Στην κορυφή της γκάμας του νέου DS 3 έρχεται η νέα έκδοση DS 3 Performance, με 1.600άρη turbo βενζινοκινητήρα 208 ίππων και 300 Nm, που συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο «σφιχτής» κλιμάκωσης. Επιπλέον αυτού, υπάρχει και διαφορικό τύπου Torsen, μαζί με χαμηλωμένη κατά 15 χλστ. ανάρτηση, πλατύτερα μετατρόχια, αλλά και ενισχυμένα φρένα. 
TAG