Το Ford GT επιστρέφει στους αγώνες

Με κύριο στόχο τη νίκη στον ιστορικό αγώνα του Λε Μαν, το Ford GT θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής.
Το supercar της Ford επιστρέφει στους αγώνες αντοχής, εκεί όπου κυρίως τη δεκαετία του '60 είχε εντυπωσιακές συμμετοχές και νίκες, με το νέο αγωνιστικό Ford GT να είναι έτοιμο για να συμμετάσχει στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA.

To Ford GT θα πάρει μέρος στο Πρωτάθλημα
με την ομάδα Ford Chip Ganassi Racing,
Η ομάδα με την οποία θα πάρει μέρος το νέο αγωνιστικό Ford GT είναι η Ford Chip Ganassi Racing, η οποία θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα με οδηγούς τους Marino Franchitti, Stefan Mücke, Olivier Pla and Andy Priaulx, κάθε ένας εκ των οποίων έχει πολλές επιτυχίες στους αγώνες αντοχής.

Μάλιστα, τον ερχόμενο Ιούνιο η ομάδα θα βάλει τα δυνατά της για να κατακτήσει τη νίκη ή τουλάχιστον μια θέση στο βάθρο της κατηγορίας LM GTE Pro του φημισμένου αγώνα των 24 ώρων του Λε Μαν, ακριβώς 50 χρόνια μετά το ιστορικό 1-2-3 στον αγώνα, του Ford GT της δεκαετίας του 1960 εναντίον της Ferrari.

Η εξέλιξη του αγωνιστικού προγράμματος του GT ξεκίνησε το 2013, όταν η Ford συνεργάστηκε με την Chip Ganassi Racing για την προετοιμασία του αγωνιστικού αυτοκινήτου. Η ομάδα του πρώην οδηγού αγώνων Chip Ganassi έχει να επιδείξει 17 Πρωταθλήματα και πολυάριθμες νίκες σε αγώνες αντοχής, και πλέον ελπίζει να βάλει και το κύπελλο του Λε Μαν στην τροπαιοθήκη της.
TAG