Διέρρευσε η νέα Jaguar F-Type SVR των 575 ίππων!

Με 575 ίππους και 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα, η νέα Jaguar F-Type SVR είναι ένα από τα πιο σπορ κουπέ της εποχής.
Η Jaguar ετοιμάζει την κορυφαία έκδοση της F-Type, την SVR των 575 ίππων και σήμερα, διέρρευσαν στο διαδίκτυο οι πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία για το νέο κορυφαίο βρετανικό κουπέ.

Η νέα Jaguar F-Type SVR διακρίνεται και για το πιο
«αγριεμένο» της αμάξωμα, ιδίως στο πίσω τμήμα.
Οι φωτογραφίες και τα στοιχεία της νέας Jaguar F-Type SVR προέρχονται από το επίσημο φυλλάδιο του αυτοκινήτου. Το νέο μοντέλο, θα διατεθεί σε κουπέ και κάμπριο έκδοση, όντας η top έκδοση της γκάμας της F-Type, πάνω από την F-Type R των 550 ίππων.

Ο κινητήρας της, είναι ο ίδιος 5λιτρος υπερτροφοδοτούμενος V8, που για την περίσταση αποκτά 25 ίππους παραπάνω από την R (575 συνολικά) και 25 παραπάνω Nm ροπής (επίσης 575). Όλη αυτή η δύναμη μεταφέρεται και στους 4 τροχούς της SVR, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.
Εσωτερικά, η F-Type SVR ξεχωρίζει για την πολυτέλεια
που προσφέρει. σε συνδυασμό και με σπορτίφ στοιχεία.

Στο πεδίο των επιδόσεων, τα επίσημα νούμερα της νέας Jaguar F-Type SVR είναι άκρως καταιγιστικά, αφού το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα, έναντι 4,1 δλ. της F-Type R. Η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 322 χλμ./ώρα για την κουπέ έκδοση ή τα 313 χλμ./ώρα για την κάμπριο.

Εκτός από τον κινητήρα, η Jaguar έχει επέμβει και σε μια σειρά από άλλα στοιχεία της SVR, προσθέτοντας ρυθμιζόμενη σπορ ανάρτηση και ηλεκτρονικό διαφορικό, μαζί με κεραμικά-ανθρακονημάτινα φρένα.

Σχεδιαστικά, η νέα Jaguar F-Type SVR αποκτά πιο δυναμικό εμπρόσθιο προφυλακτήρα, νέα πίσω αεροτομή, μεγάλο διαχύτη με διπλές εξατμίσεις, αλλά και ειδικής σχεδίασης 20 ιντσών ζάντες αλουμινίου. Αντίστοιχη αναβάθμιση συναντούμε και στο εσωτερικό.

Σε ό,τι αφορά στην επίσημη παρουσίασή της, η Jaguar θα μας δείξει τη νέα F-Type SVR στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο, ώστε αμέσως μετά να πάρει τη θέση της στην κορυφή των επιλογών του μοντέλου.
TAG