Η Mercedes θα παρουσιάσει υδρογονοκίνητη GLC το 2017

Επιβεβαιώθηκε και επίσημα η επικείμενη άφιξη της πρώτης υδρογονοκίνητης Mercedes παραγωγής στην ιστορία.
Πριν λίγο καιρό σας είχαμε γράψει ότι η Mercedes έχει στα σκαριά το πρώτο της υδρογονοκίνητο όχημα παραγωγής και πλέον, με δηλώσεις του Υπευθύνου Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας κ. Thomas Weber, επιβεβαιώνεται πλήρως η άφιξη του νέου μοντέλου σε ενάμιση περίπου χρόνο από σήμερα.

Η υδρογονοκίνητη Mercedes GLC θα γεμίζει υδρογόνο σε
 3 λεπτά και θα έχει αυτονομία κίνησης κοντά στα 600 χλμ.
Ο κύριος Weber επιβεβαίωσε ότι το νέο μοντέλο θα είναι μια οικολογική έκδοση του μεσαίου SUV Mercedes GLC, που θα λάβει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο πεδίο της υδρογονοκίνησης.

Η τιμή του αυτοκινήτου αναμένεται να τεθεί λίγο πιο πάνω από τα 65.000 ευρώ, ενώ για το γέμισα του ρεζερβουάρ με υδρογόνο, θα απαιτούνται μόλις 3 λεπτά. Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της υδρογονοκίνητης GLC θα λάβει χώρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2017.

Εκτός τώρα από τη GLC, ο κ. Weber αποκάλυψε ότι η Mercedes ετοιμάζει και ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής, που θα δούμε επίσης το 2017. Το νέο μοντέλο θα είναι ανταγωνιστής του 4θυρου κουπέ Model S της Tesla και θα έχει αυτονομία κίνησης με μια φόρτιση κοντά στα 400 με 480 χλμ.

Πηγή: Autocar
TAG