Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

Νέο Mini Clubman με σύστημα τετρακίνησης ALL4

Το Mini Clubman προσφέρεται με νέο σύστημα τετρακίνησης και ισχυρούς turbo κινητήρες.
Για πρώτη φορά στην ιστορία ένα Mini που δεν είναι SUV ή crossover αποκτά τετρακίνηση, με το νέο Mini Clubman ALL4 να παρουσιάζεται σήμερα, ώστε σύντομα να ενταχθεί στις επιλογές του μοντέλου της βρετανικής φίρμας.

Η τετρακίνηση ALL4 του Mini Clubman είναι
αυτόματη, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη.
Η τετρακίνηση ALL4 του Clubman είναι αυτόματη και κάνει χρήση ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συμπλέκτη. Υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, ενώ μόλις το σύστημα διαγνώσει απώλεια πρόσφυσης, τότε σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου η ηλεκτροϋδραυλική αντλία ενεργοποιεί και το πίσω διαφορικό.

Η τετρακίνηση συνδυάζεται επίσης με το Σύστημα Ελέγχου της Πρόσφυσης Dynamic Stability Control, ώστε να φρενάρει ο τροχός που απαιτεί π.χ. μέσα στη στροφή, για να επιτευχθεί ακόμη καλύτερη πρόσφυση.

Στους κινητήρες, το νέο Mini Clubman ALL4 θα διατεθεί μόνο με δύο μοτέρ, 1 βενζίνης και 1 πετρελαίου. Στην πρώτη περίπτωση θα έχουμε τον 2λιτρο βενζινοκινητήρα των 192 ίππων (Cooper S) με 6τάχυτο μηχανικό ή 8άρι αυτόματο κιβώτιο, ενώ στο diesel θα υπάρχει ο 2λιτρος πετρελαιοκινητήρας των 190 ίππων του Cooper SD, που συνδυάζεται αποκλειστικά με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic.