Νέο Mini Clubman με σύστημα τετρακίνησης ALL4

Το Mini Clubman προσφέρεται με νέο σύστημα τετρακίνησης και ισχυρούς turbo κινητήρες.
Για πρώτη φορά στην ιστορία ένα Mini που δεν είναι SUV ή crossover αποκτά τετρακίνηση, με το νέο Mini Clubman ALL4 να παρουσιάζεται σήμερα, ώστε σύντομα να ενταχθεί στις επιλογές του μοντέλου της βρετανικής φίρμας.

Η τετρακίνηση ALL4 του Mini Clubman είναι
αυτόματη, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη.
Η τετρακίνηση ALL4 του Clubman είναι αυτόματη και κάνει χρήση ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συμπλέκτη. Υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, ενώ μόλις το σύστημα διαγνώσει απώλεια πρόσφυσης, τότε σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου η ηλεκτροϋδραυλική αντλία ενεργοποιεί και το πίσω διαφορικό.

Η τετρακίνηση συνδυάζεται επίσης με το Σύστημα Ελέγχου της Πρόσφυσης Dynamic Stability Control, ώστε να φρενάρει ο τροχός που απαιτεί π.χ. μέσα στη στροφή, για να επιτευχθεί ακόμη καλύτερη πρόσφυση.

Στους κινητήρες, το νέο Mini Clubman ALL4 θα διατεθεί μόνο με δύο μοτέρ, 1 βενζίνης και 1 πετρελαίου. Στην πρώτη περίπτωση θα έχουμε τον 2λιτρο βενζινοκινητήρα των 192 ίππων (Cooper S) με 6τάχυτο μηχανικό ή 8άρι αυτόματο κιβώτιο, ενώ στο diesel θα υπάρχει ο 2λιτρος πετρελαιοκινητήρας των 190 ίππων του Cooper SD, που συνδυάζεται αποκλειστικά με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic.
TAG