Η Audi πήρε τις ονομασίες «Q2» και «Q4» από τη Fiat

Η Audi και η Fiat έφθασαν σε συμφωνία για τις ονομασίες «Q2» και «Q4», που πλέον θα συνοδέψουν δύο νέα SUV της Audi.
Ανοίγει ο δρόμος για την παρουσίαση των νέων Audi Q2 και Q4, αφού η Audi κατάφερε τελικά να πάρει, ή μάλλον να ανταλλάξει, τις ονομασίες αυτές από τη Fiat, που κατείχε τα δικαιώματά χρήσης τους.

Το «Q4» είχε κατοχυρωθεί από τη Fiat για χρήση στις
τετρακίνητες Maserati Ghibli και Quattroruote.
Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Προέδρου της Audi, κ. Rupert Stadler, λύθηκε πλέον ένα πρόβλημα που υπήρχε αρκετά χρόνια μεταξύ της Fiat και της Γερμανικής εταιρείας, για τις ονομασίες «Q2» και «Q4».

Η Audi έχει κατοχυρώσει τη χρήση όλων των ονομασιών από το Q1 έως το Q9, εκτός των Q2 και Q4, τα οποίο κατείχε από παλαιότερα η Fiat και τα χρησιμοποιούσαν η Alfa Romeo και η Maserati, με την μεν πρώτη να ονομάζει «Q2» το διαφορικό που έχουν τα αυτοκίνητά της, ενώ τη δε δεύτερη να χρησιμοποιεί το «Q4» για τις τετρακίνητες εκδόσεις των Ghibli και Quattroruote.

Πλέον όμως φαίνεται ότι τα ονόματα αυτά περνούν στα χέρια της Audi, αφού ο κ. Stadler δήλωσε ότι βρέθηκε η χρυσή τομή και τελικά μέσω ανταλλαγής (δεν διευκρίνισε τι έδωσε η Audi στη Fiat), οι πολυπόθητες αυτές ονομασίες άλλαξαν ιδιοκτήτη.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, ανοίγει λοιπόν ο δρόμος για την παρουσίαση των νέων Audi Q2 και Q4. Πρώτο χρονικά θα παρουσιαστεί το Q2 στην ερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο, που θα είναι και το πρώτο μικρό SUV στην ιστορία της Audi.

Σε ό,τι αφορά στο Audi Q4, αυτό θα είναι η crossover-coupe έκδοση της επόμενης γενιάς του Audi Q3, που αναμένεται να δούμε μέχρι το 2019 με άκρως δυναμικό design.
TAG