Aston Martin: Νέος V12 bi-turbo κινητήρας με 600 ίππους!

O αντικαταστάτης της εικονιζόμενης Aston Martin DB9, η νέα DB11, θα φορά ένα νέο V12 μοτέρ με διπλά turbo.
Έναν ολοκαίνουργιο V12 βενζινοκινητήρα για τη νέα DB11 ετοιμάζει η Aston Martin, με το μοτέρ αυτό να αναμένεται να φθάνει κοντά στους 600 ίππους ισχύος, όντας σημαντικά πιο ισχυρό από αυτό που θα αντικαταστήσει.

O νέος κινητήρας θα αντικαταστήσει τον προηγούμενο V12,
προσφέροντας περισσότερη δύναμη και καλύτερες επιδόσεις.
Την Aston Martin DB11 αναμένεται να τη δούμε στο επικείμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στην αρχές Μαρτίου, με το νέο βρετανικό sportscar να αντικαθιστά τη DB9.

Και σε ό,τι αφορά στον κινητήρα της, η Aston Martin μέσω ενός μικρού video αποκάλυψε ότι αυτός θα είναι ένας 5,2 λίτρων V12 βενζινοκινητήρας με διπλά turbo, έναντι του ατμοσφαιρικού 6,0 λίτρων V12 της DB9. To νέο μοτέρ αναμένεται να έχει ισχύ κοντά στους 600 ίππους, αρκετά περισσότερους δηλαδή από τους 510 του ατμοσφαιρικού προκατόχου του.

Ειδικά τώρα για την DB11, η νέα κορυφαία Aston Martin θα πατάει σε μια καινούργια πλατφόρμα και θα είναι πιο ελαφριά από την DB9, με ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο ότι το 0-100 χλμ./ώρα θα πέσει στα 4,0 δλ., από 4,6 στην DB9, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 322 χλμ./ώρα.

Σε κάθε περίπτωση, περισσότερα για τη νέα Aston Martin DB11 θα γνωρίζουμε σύντομα, μέχρι και την επίσημη πρώτη της στις αρχές Μαρτίου.
TAG