Η Porsche ετοιμάζει υβριδική 911!

Για πρώτη φορά στην ιστορία η Porsche 911 θα αποκτήσει υβριδική έκδοση.
Τελικά, ούτε η κορυφαία Porsche 911, στην προσπάθεια για μείωση των ρύπων της, δεν θα ξεφύγει από την μόδα των υβριδικών, αφού από επίσημα χείλη επιβεβαιώθηκε η επικείμενη παρουσίαση της πρώτης υβριδικής 911 στην ιστορία.

Σε δηλώσεις του στο βρετανικό Autocar, ο Τεχνικός Διευθυντής της Porsche 911 κ. Erhard Mossle, τόνισε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η δουλειά για την πρώτη υβριδική 911 της ιστορίας.

«Χρειάζεται κάποιος χρόνος για να φέρουμε στην αγορά ένα τέτοιο αυτοκίνητο» δήλωσε ο κ. Mossle. «Υπάρχουν προβλήματα χωρητικότητας, που σίγουρα πρέπει να λυθούν» συνέχισε το στέλεχος της Porsche.

Ειδικά στο πεδίο του χώρου, είναι πολύ δύσκολο να χωρέσει κανείς στο αμάξωμα της πισωμήχανης Porsche 911 κυρίως τις μπαταρίες που απαιτούνται, ενώ πολλά θα πρέπει να γίνουν και στο πεδίο του βάρους, ώστε τα κιλά να μην ξεφύγουν. Η χρήση ανθρακονήματος είναι μια λύση, όμως ο κ. Mossle δήλωσε ότι σε αυτή την περίπτωση θα ανέβαινε πολύ παραπάνω η τιμή.

Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος μπορεί να δώσει τις λύσεις και ίσως η εξέλιξη της τεχνολογίας μας φέρει π.χ. μικρότερες μπαταρίες με μεγαλύτερη χωρητικότητα ή ακόμη και φθηνότερα ανθρακονήματα. Μετά από όλα αυτά πάντως, η πρώτη υβριδική 911 δεν αναμένεται στην παραγωγή πριν την άφιξη της νέας γενιάς του μοντέλου το 2020.

Πηγή: Autocar
TAG